Luštica Development: Nismo u obavezi da plaćamo porez na nepokretnosti

Luštica Development: Nismo u obavezi da plaćamo porez na nepokretnosti

1155
2
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_gradovi_tv_lustica_bay_vilePovodom stavova iznijetih na raspravi o Nacrtu odluke o izmjenama i dopunama odluke o porezu na nepokretnosti u Tivtu iz Luštica Developmenta saopštavaju da posluju u skladu sa domaćom regulativom, poštuju zakonske propise i sve proistekle obaveze, i tako će biti i ubuduće.
Kako se navodi u saopštenju, Luštica Development u potpunosti izmiruje sve obaveze proistekle iz svih zakonskih rješenja, kako prema nadležnim drzavnim organima, tako i prema organima lokalnih vlasti.
Kada je u pitanju porez na nepokretnosti, odnosno, u ovom slučaju na zemljište, za kompaniju Luštica Development do sada nije postojala obaveza plaćanja ovog poreza. Takva obaveza neće ni postojati sve dok je na snazi postojeći Zakon o porezu na nepokretnostima koji kao poreskog obveznika definiše vlasnika zemljišta, a ne zakupca.
Kompanija nije mogla da plaća obavezu koja ne postoji i nije definisana Zakonom, zaključuje se u saopštenju.

2 Komentari

  1. Dok mi prepravimo nase zakone,stranci uzivaju sve povoljnosti,a nama se pripise i kamata 0.50€ jer nismo platili porez na vrijeme. Ajde nek to i bude za nauk.. ali zar drzava ne gubi takvim zakonima..
    0    0

Ostavite komentar

*

code