LUŠTIČKE FILMSKE NOĆI POD ZVIJEZDAMA

LUŠTIČKE FILMSKE NOĆI POD ZVIJEZDAMA

103
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Prvi put od postojanja, Hercegnovski Filmski Festival imao je sinoć je program na Luštici.

Preko 100 ljudi posjetilo je improvizovani bioskop na otvorenom, u selu Klinci i pratilo film “Golub sjedi na grani razmišljajući o postojanju”, Šveđanina Roja Andersona – prošlogodišnjeg pobjednika filmskog festivala u Veneciji.
– Da sve bude zanimljivije ispostavilo se da publika, u kojoj je jednako bilo mještana koliko i turista, dovoljno otvorena i strpljiva za jedan izuzetan autorski film koji svojim specifičim filmskim jezikom vrlo brzo probere publiku i u mnogo većim sredinama – kaže nam reditelj i scenarista Ivan Marinović, zadovoljan ovogodišnjim „iskorakom” 29. hercegnovskog Montenefro film festivala. Jer, prostor Luštice je još neotkriveni filmski dragulj Boke, kojeg je i on iskoristio pred početak ljeta za snimanje svog prvjenca, dugometražnog filma „Igla ispod praga”.
Do kraja festivala na Luštici će biti još prikazani filmovi: večeras “Ničije Dete” Vuka Ršumovića, Aferim – Radu Jude (utorak 4.08), Mia Madre – Nanni Moretti (srijeda 5.08) i Messi – Alex De la Iglesia (6.08).
Projekcije su besplatne i počinju svake večeri u 21:30, a prevoz je obezbijeđen sa Rosa u 21:00.
Koordinator programa je reditelj Ivan Marinović, projekcije je omogućio Herceg fest, a logističku podršku je omogućio Gastro Village Klinci.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code