MAKSIM STOLICA, PRVI NOVLJANIN NA VRHU EVROPE

MAKSIM STOLICA, PRVI NOVLJANIN NA VRHU EVROPE

168
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Član AK “Niskogorci” i NVO “Orjen outdor” Maksim Stolica prvi je Novljanin koji je osvojio vrh Evrope i Kavkaza, Elbrus 5.642 metara nadmorske visine.

On je sa Dubrovčaninom, Lazarom Badanjcem iz “Sniježnice”, u ekspediciji “Extreme summit team” nakon tri dana uspona danas prijepodne osvojio Elbrus – potvrdio je za Radio Jadran, Saša Kulinović iz AK “Niskogorci”.
– Javili su se satelitskim telefonom. Poslužilo ih je dobro vrijeme, sve je proteklo po planu i sjutra se vraćaju u civilizaciju – kazao nam je Kulinović.
U ekspediciji, koja je trajala 15 dana je bilo ukupno 10 članova, svi su stigli do vrha i dobro se osjećaju. Stolica i Badanjac su, kako to predviđaju alpinistički “zakoni” bili u paru.
Stolica je dan uoči odlaska na uzbudljivu ekspediciju, za Radio Jadran pričao da ga je na ovakav poduhvat pokrenula velika ljubav prema planinarenju i alpinizmu, a dodatnu motivaciju dobio je i od društva sa kojim planinari.
“Na planinu sam prvi put krenuo prije šest-sedam godina, tu na naš Orjen. Vremenom sve dođe, pa tako i ta ekspedicija na Elbrus. Sa mojim prijateljima iz alpinističkog kluba “Niskogorci” upoznao sam Lazara Badanjca iz Dubrovnika i zajedno smo krenuli na ove zime na malo ozbiljnije planine po Bosni, Hrvatskoj i Crnoj Gori, pa smo tako odlučili i da odemo i na ovu ekspediciju”, kazao je Stolica, koji sa drugovima-planinarima planira već sljedeću ekspediciju u avgustu ili oktobru i to na Alpe.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code