Male košarkašice “Primorja” šampionke Crne Gore u mini basketu

Male košarkašice “Primorja” šampionke Crne Gore u mini basketu

0
Podijeli

U Sportskom centru Igalo završen je šampionat Crne Gore u mini basketu za košarkašice 2006. godište i mlađe, a po običaju, zlato je ostalo u Herceg Novom, pa su šampionke Crne Gore i u ovom uzrastu košarkašice Primorja.

U polufinalnoj utakmici Primorke su savladale ekipu Pro-basket iz Tivta rezultatom 54:29 (20:6;10:4;11:10;13:9). U redovima Primorja najefikasnija je bila Jelena Bulajić sa 12 poena, u stopu je pratila Sara Đurović sa 11, te izuzetno talentovane Anastasija Mojić i Tijana Tatalović, koje su postigle po 7 poena, zatim Kalina Samardžić 5, Lana Mijajlović 4, Aleksandra Dragićević 2, Jovana Ječmenić 2, Mia Đedović 2, Marija Šćekić 2. Doprinos pobjedi dale su i Maja Milošević (kapitenica), Andrea Mirković, Anastasija Đedović, Maša Valentić i Anja Petrović.

Picerija i restoran

U finalnoj utakmici Primorke su imale težeg protivnika, ekipu Basket Kids Montenegro iz Podgorice, ali, pored uigranosti i kvaliteta preovladala je volja za zlatom i male Novljanke su u finalu slavile pobijedivši Podgoričanke rezultatom 40:35 (11:2;6:8;11:11;12:14)

Odličnu igru, snalažljivost i neumornost na terenu pokazale su Anastasija Mojić i Tijana Tatalović, koje su ubacile po 11 poena, pratile su ih sjajne Jelena Bulajić i Sara Đurović sa po 6 poena, zatim Kalina Samardžić 2, Maša Valentić 2, Anja Petrović 2, a doprinos pobjedi dale su i Andrea Mirković, Aleksandra Dragićević, Maja Milošević (kapitenica), Jovana Ječmenić, Lana Mijajlović, Mia Đedović, Marija Šćekić i Anastasija Đedović.
Trener ovih zlatnih djevojčica je Siniša Samac.

Pehar u ruke kapitenice Milošević uručila je komesarka Lige KSCG Mira Sekulić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code