“Mali princ” Hercegnovskog pozorišta zatvara festival u Subotici

“Mali princ” Hercegnovskog pozorišta zatvara festival u Subotici

757
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

mali-princNa svečanom zatvaranju međunarodnog festivala pozorišta  za djecu – LUTFEST večeras u Subotici će biti odigrana predstava “Mali princ” Hercegnovskog pozorišta. Vječnu priču o odrastanju, usamljenosti, ljubavi… priču svih generacija režirao je Predrag Braca Todorović, a obnovljena je prije dvije godine.

Predstava “Mali princ”  Hercegnovskog pozorišta selektovana je, kao predstava u pratećem programu,  za  23. Međunarodni festival pozorišta za decu – LUTFEST. To je jedan od  najprestižnijih festivala u regionu, a ove godine je tokom šest dana programa ugostio umjetnike, pozorišne stručnjake i studente pozorišnih škola sa raznih strana Evrope i svijeta,  kao i ambasadore i predstavnike inostranih kulturnih centara.

Picerija i restoran

“Mali princ” je predstava koja je doživjela rijedak jubilej: deset godina izvođenja na sceni jednog amaterskog pozorišta. Obnovljena je u martu 2013. godine sa četvoro mališana koji se smjenjuju u naslovnoj ulozi. Na festivalu u Subotici nastupiće Radovan Milović, uz veterane Zorana Trojanovića, Sašu Vidića, Mića Lalovića, Lidiju Petrone i Zoricu Cvitković. Maštovite kostime za likove u vjernoj postavci Malog princa osmislila je Zorana Jovanović, scenografiju Živko Peulić Kvale, muziku je izabrala Ivana (Dabović) Petković.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code