“Mali princ” u kotorskom Kulturnom centru

“Mali princ” u kotorskom Kulturnom centru

0
Podijeli

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ i Kotorski festival pozorišta za djecu obilježiće ove godine 20. mart – Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade.

U slavu značajnog datuma za teatarsko stvaralaštvo namijenjeno najmlađoj publici, u utorak 20. marta u 18 sati, u Velikoj sali Kulturnog centra biće odigrana predstava “MALI PRINC”, u produkciji Hercegnovskog pozorišta.

Picerija i restoran

Režiju potpisuje Predrag Todorović, uloge tumače Zoran Trojanović, Zorica Cvitković, Lidija Petrone, Aleksander Saša Vidić, Milovan Mićo Lalović i Rina Nedović.

Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade proslavlja se 20. marta širom planete. Na ovaj dan treba da podsjetimo starije o značaju odlaska djece u pozorište, a djeci iznova pokažemo magiju i maštu na sceni, skreću pažnju iz Hercegnovskog pozorišta.

– Djeca se kroz pozorište edukuju, upoznaju, interesuju za najrazličitije pojmove i sa glumcima putuju svoj put oko svijeta. Na najznačajniji dan za pozorište posvećeno djeci i mladima treba da se smijemo, učimo o pozorištu i maštamo o boljoj budućnosti igre na daskama, sa lutkama i pajacima. Prije početka predstave pročitaćemo ovogodišnju poruku ambasadora ASSITEJ-a posvećenu djeci i roditeljima – navode iz HP.

“MALI PRINC” Antoana De Sent Egziperija je vječna priča svih generacija, bajka za odrasle i o odrastanju, o usamljenosti, ljubavi i odgovornosti. „Mali princ“ je u većini zemalja regiona dio školske lektire, a kao fantastična novela pisana za djecu postala je kultna knjiga među odraslima cijelog svijeta.
Predstava koja se dugo njeguje u repertoaru Hercegnovskog pozorišta doslijedno priča Egziperijevu priču.

Prodaja ulaznica, po cijeni od 2 eura biće na dan igranja predstave, sjutra, od 10h do 12h i od 16h do 18h.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code