Mali salon hercegnovskih galerija: Štafelajno slikarstvo i portret

Mali salon hercegnovskih galerija: Štafelajno slikarstvo i portret

800
1
Podijeli

dvorana park 5U fokusu Malog salona hercegnovskih galerija, koji će večeras, u okviru 47. Praznika mimoze, u 19 h biti otvoren u Dvorani Park, biće štafelajno slikarstvo – Glavni moto salona je portret. Publika će biti u prilici da vidi preko 30 ostvarenja iz fundusa novskih galerija, domaćina Spa galerije Instituta Igalo, zatim galerije „Josip Bepo Benković“, Sue Ryder, Prijić, Katurić, Luča, Spinnaker, kao i Nebesko ognjište Koste Kilibarde
U razgovoru za Radio Jadran, dugogodišnji rukovodilac Spa galerije Instituta, Željko Vavić, koji će otvoriti Salon, podsjeća da je jedan od osnovnih motiva pokretanja salona veliko umjetničko blago depoa hercegnovskih galerija.
– Ono je dostupno užem krugu ljudi, ali na ovaj način uvid ima šira likovna publika. Mislim da je salon sa portretima pravi pogodak, jer ćemo imati priliku da vidimo poznate radove renomiranih slikara”, kazao je Vavić.
Postavku će činiti djela Jovana Bijelića, Cvetka Lainovića, Aleksandra Prijića, Milene Šotre, Mirka Kujačića, Uroša Toškovića, Bobana Ilića, Milića od Mačve, Naoda Zorića i drugih. Kad je riječ o Spa galeriji Instituta, ona će predstaviti 6 respektabilnih djela svog fundusa, dodaje Vavić:
“Biće izložena dva portreta Sima Miloševića – jedan koji je radio Jovan Bijelić, zatim portret u pastelu koji je radio Mato Đuranović, zatim lik dr Živojinovića, čijije autor prof Todorović iz Beograda, portret Crnogorca koji je radio Naod Zorić, mali akavrel-portret Voja Rabrenovića i jedan rad Olivere Raković”, najavio je Vavić.
Biće ovo VII Mali salon hercegnovskih galerija, koji je prošle godine bio naslovljen motom “Treća dimenzija”, a u fokusu je bilo vajarstvo.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code