MALIŠANI ŠKOLICE „JUMP“ NA OLIMPIJADI NA BRAČU OSVOJILI 16 MEDALJA

MALIŠANI ŠKOLICE „JUMP“ NA OLIMPIJADI NA BRAČU OSVOJILI 16 MEDALJA

199
0
Podijeli

Polaznici hercegnovske univerzale školice sporta “Skok” postigli su zapažene rezultate na 2. međunarodnoj dječijoj olimpijadi BOL 2015 na Braču.

– Čak 16 medalja od toga 7 zlatnih, 5 srebrnih i 4 bronzane osvojili su Nikša i Nikolina Zornija, Nađa Radović, Jovan Govedarica, Andrej Cerevicki, Anja i Sara Červicki, Ivan i Ivana Matović, Jakov Glebov, Srđan Obradović, Milica Miković, Andrijana i Teodora Savić, Ema i Branko Sijerković, Seba Zoja, Gala i Maša Valentić, Sara i Boris Drecun i treneri prof. Milutin Govedarica i prof. Vladimir Kujović – saopštili su iz Univerzalne školice sporta Skok.
Na Olimpijadi na Braču učestvovalo je 150 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, djevojčica i dječaka od 5 do 12 godina.
– Cilj je promovisanje sporta i zdravog načina življenja među djecom i mladima kao i animiranje djece za bavljenjem sportskim aktivnostima, navode organizatori iz “Sportske škole višestranog razvoja – Bol” i “Splitskog sveučilišnog sportskog saveza”.
Univerzalna školica sporta Jump bavi se zdravim odrastanjem djece od 3 do 7 godina i broji 40 članova, a predstavlja najmlađe takmičare u opštini Herceg Novi.
Sport i promocija zdravog života su vrijednosti koje treba podržavati i na taj način poslati lijepu sliku o našem gradu, stoga je gostovanje naših mališana na međunarodnoj dječijoj olimpijadi i dobilo bezrezervnu podršku, poručuju iz Turističke organizacije Herceg Novog, koja je podržala Olimpijadu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code