“MAMULA” NAJBOLJA NA OTVORENOM KUPU HERCEG NOVOG U PODVODNOM RIBOLOVU

“MAMULA” NAJBOLJA NA OTVORENOM KUPU HERCEG NOVOG U PODVODNOM RIBOLOVU

161
0
Podijeli

Na petom otvorenom Kupu Herceg Novog u podvodnom ribolovu, u konkurenciji sedam klubova iz Crne Gore i dva iz Hrvatske, najsupješnija je bila ekipa domaćina, Mamula iz Herceeg Novog sa ulovom vrijednim 12600 bodova.

Novljani su ulovili i najveću ribu, palamidu od 2600 grama.
Drugoplasirana je ekipa Stožanac iz Splita sa 5760 bodova, a treće mjesto zauzela je podgorička ekipa Deep blue sa 3335 bodova.
Kup je organizovao Sportski ribolovni klub „Mamula”, a uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi.
– Uslovi u moru su bili loši usljed višednevnog juga, uz to je i temperatura mora bila neadekvatna, jer nije bila ni prehladna da bi se riba skrivala u rupe, a ni pretopla da bi više plivala, pa je bilo teško naći taktiku kako loviti, zato je bio i loš ulov. Međutim, iskreno mnogo više sam očekivao jer su u hrvatskim ekipama asovi svjetskog nivoa, ali vrijeme je učinilo da je slabiji ulov. Kao organizator sam zadovoljan jer su se svi bezbjedno vratili i to je imperativ, nije bitno samo takmičenje i riba, već druženje i da ugostimo ronioce kojima smo i mi gosti na njihovim takmičenjima, kaže Dejan Drašković iz SRK „Mamula”.
Mjerenje ulova i proglašenje najboljih obavljeni su u hotelu Aleksandar, a po pravilima boduje se svaka riba preko 400 grama, osim kernje i divljači koje moraju imati minumum 2500 grama. Svaka vrsta dobija bonus od hiljadu poena.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code