Manifestacija “Herceg Novi- grad po mjeri djeteta“

Manifestacija “Herceg Novi- grad po mjeri djeteta“

556
0
Podijeli

images_slike_logo_urban_novaOd sjutra do nedjelje biće organizovana drugi put manifestacija „Herceg Novi – grad po mjeri djeteta”. Nakon pozitivnog lanjskog iskustva NVU Urban Nova novim aktivnostima će veselije obilježiti Međunarodnau dječiju nedjelju.

– NVU Urban Nova 2014. je u saradnji są JUK Herceg Festom  organizovala jednodnevni događaj pod nazivom „Volim što sam dijete…” gdje je preko stotinu djece učestvovalo i dalo svoje viđenje „uloge” djeteta. Prošle godine ovaj bitan period obilježile smo uz podršku nekoliko NVO-a i pojedinaca iz Herceg Novog, realizacijom dječijeg maskenbala, likovne radionice „3D grada”, 3×3 streetball turnira i scenskih nastupa djece. Želja nam je da „Herceg Novi – grad po mjeri djeteta” postane tradicionalna manifestacija u Herceg Novom koja će se razvijati i uključivati sve veći broj aktera. Takođe, želja nam je da koncept „Grad po mjeri djeteta” postane i naša realnost – poručile su, Nataša Dendić i Senka Domović Bulut.

Picerija i restoran

Program počinje sjutra są volonterima volonterskog kluba JUSMŠ „Ivan Goran Kovačić” – „Tačka oslonca”. Biće postavljene kućice za biblioteke na otvorenom na tri lokacije, i to: u 12 h na igralištu u Ulici Srbina, u 12:30 na košarkaškom igralištu Karača i u 13:30 u Parku Boka. Uloga volontera u organizaciji same manifestacije je od velikog značaja. Oni su u svojoj školi informisali svoje vršnjake, prikupili knjige koje će selektovati i voditi evidenciju skupljenih naslova. Takođe, neki od njih će biti podrška i u organizaciji ostalih programa manifestacije.

„Dobila sam želju da učestvujem u prvom projektu „biblioteke na otvorenom” u Herceg Novom zato što je književnost moje omiljeno polje u umjetnosti. Raznovrstan sadržaj knjiga biće na dohvat ruke svima, te možda baš ovaj eksperiment, iz čiste radoznalosti, natjera ljude da obnove svoje čitalačke navike”, ističe volonterka Milena.

Ideja „biblioteka na otvorenom” dio je projekta koji je uzeo svjetskog maha, a u Crnoj Gori već je u organizaciji NVO „Naša akcija” postavljeno nekoliko maštovitih biblioteka u Kotoru, Podgorici, Danilovgradu i Virpazaru.

U subotu, 8. oktobra, uz podršku KK Galeb biće organizovan 3×3 streetball turnir na košarkaškom igralištu na Karači za svu zainteresovanu djecu. Djeca se mogu prijaviti za učešće na licu mjesta, prije samog turnira. U nedelju su planirani scenski nastupi djece iz Baletska škole Aleksandre Dejanović, kreativnog centra „Avenir” i Mažoret kluba Lili. Od 12 do 13 h, na košarkaškom igralištu Karača, publika će vidjeti kreativnost i talenat, ali i vrijedni rad djece. Po završetku dječijih nastupa u Dom omladine u Starom gradu biće upriličen  likovni session są temom „Grad po mjeri djeteta”.

Program manifestacije je besplatan. U slučaju kiše, promjene mjesta i vremena aktivnosti biće oglašene.

Manifestacija „Herceg Novi- grad po mjeri djeteta” ove godine biće finansirana kroz  projekat StroNGO- Doprinos razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj,kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro, gde je  NVU „Urban Nova” iz Herceg Novog  partnerska organizacija.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code