Manje problema od danas sa M Kabl operaterom?

Manje problema od danas sa M Kabl operaterom?

3150
11
Podijeli

m-kabl-hnNezadovoljstvo građana Herceg Noovg pružanjem televizijskih usluga preko kablovskog operatera M-Kabl je gotovo svakodnevna, tvrde neki od njihe koje smo zatekli jutros u poslovnici na Toploj. Po njihovim riječima to što su dobili odavno se ne slaže sa ponudom koja stoji u ugovoru. Ljuti su i zbog neažurnosti radnika za tehničku podršku.

Po riječima jedne od korisnika, ponuda u ugovoru ne slaže se sa programskom agendom koja se emituje, jer su građani uskraćeni za gledanje pojedinih emisija, serija i sportskih prenosa.

Picerija i restoran

Ipak, objašnjenje za ovaj “problem” nalazi se u članu 5. Ugovora za korišćenje servisa distribucije  TV programa koji korisnik potpisuje sa operaterom, u ovom slučaju M-Kablom. Ugovor se nalazi na oficijelnoj stranici ovog operatera.

“Vlasnik KDS-a ne snosi odgovornost za eventualna privremena zamračenja pojedinih televizijskih kanala, do kojih je došlo usljed poštovanja ekskluzivnih prava trećih lica na emitovanje pojedinih sadržaja na teritoriji Crne Gore” – navodi se u ugovoru.

m-kabl-hn-garicKorisnik Miodrag Garć priča nam da ima i druge probleme. U njegovom domaćinstvu nema TV signala i dodatno plaćenih programa, kako je kazao, već dva mjeseca. Nekoliko puta je dolazio do kancelarije da prijavi kvar i odlazio je kući uz obećanje da će kvar biti saniran u toku tog ili sjutrašnjeg dana, ali situacija se ne mjenja. Slično je i kada korisnik pozove i telefonom prijavi kvar u finkcionisanju TV ili internet signala.

Od avgusta ove godine operater M-Kabl udružio je poslovanje sa kompanijom Telemach, kako bi svojim korisnicima osigurao kvalitetnije usluge, kao i zbog televizijskih kanala, bržeg protoka interent podataka, ali i usluga savremene fiksne telefonije. Sve nove usluge korisnicima su dostupne od danas. To je, međutim, naišlo na negodovanje, jer mnogi smatraju da su tim činom udruživanja sa novom kompanijom i izmjenama programskih šema prevareni, te da imaju manji izbor kanala, a žale se i na činjenicu da ih niko nije upoznao sa novim cjenovnikom usluga.

Odgovore smo potražili u korisničkom servisu. Do direktora nijesmo stigli, ali operaterka Dragana nam je kazala da terenska ekipa izlazi na prijavljen kvar najkasnije 24 sata poslije prijave.

– Sigurno za intervencije i izlazak naših kolega na teren, ukoliko se prijave telefonskim putem ili posjetom korisničkom centru, prema ugovoru, rješavaju se  u roku od 24, u nekim situacijama 48 sati – tvrdi ona.

Operaterka M-Kabla nije mogla da odgovori koliko tačno terenskih ekipa-radnnika, M Kabl ima u Opštini Herceg Novi, ali je napomenula da ih ima dovoljno u odnosu na broj korisnika.

Kada je riječ o zatamnjivanju kanala, Dragana je kazala da je to praksa svih operatera u Crnoj Gori, jer se pojedini sadržaji zatamnjuju zbog prava prenosa, a nepoštovanje tih prava povlači visoke novčane kazne. Korisnici međutim mogu gledati zatamnjene sadržaje na nekom od lokalnih kanala, ali u drugim terminima.

U M-Kablu tvrde da će od danas programska šema ipak biti bogatija, internet brži, a cijena pretplate niža za 4 centa.

11 Komentari

 1. Ni ja nisam imala slike niko me nije obavjestio da ce mjebjat se programska sema,al me iznenadilo ato je sinoc momak iz M-kabla u osam doso i popravio,vidim padose sa noga,kaže da ih ima samo petorica i da nemogu stic.Svaka pohvala za te momke al ti njihovi sefovi treba da se stide.Nevjerujem ni da su placeni bog zna kako za toliko koliko rade.Scaka cast za te momke
  0  0
 2. Nije mi jasno što ne angažuju radnike i inžinjere koji su izbačeni iz telekoma H.N. i tako ne riješe problem. Među tima ima dosta stručnih ljudi koji ođe žive i sigurno bi ove probleme za čas rješili samo ih treba platit.
  0  0
 3. Do sada sam imala preko 100 kanala…danas imam svega 30-tak…platila sam digitalizaciju a ovi kanali nisu u toj verziji…slika je jako loša….pretplata mi je bila 14,90 e a po riječima gospođe koja je vršila popis korisnika nova za isti paket iznosi 22,40 što je povećanje za 50%…zvala sam operatera i pokušala u saradnji sa njim da pronađem kanale koje sam imala ali bez uspjeha….razmišljam da ne produžavam ugovor sa novim operaterom…
  0  0
 4. a ja od 100 kanala imam jedan i to ruski.A potpisujemo kao neka “obavještenja” za prelazak kod drugog operatera a da pri tome ne dobijate primjerak potpisanog.Može im se!
  0  0
 5. Nevjerovatno iskustvo danas sa njima! Pola kanala nestalo, ispreturalo se, pola njih fali, kad uporedite sa programskom semom na njihovom sajtu vidite da fali 15 kanala.
  Ovi iz korisnickog servisa kad ih uspijete dobit vas prave budalom 10 minuta da bi na kraju objasnili kako imaju “masu posla”, kako nista nisu usaglasili jos, te da nekih kanala mozda ne bude bilo narednih 10 dana, dok oni to na tenane srede.
  Zasto mi da placamo takvu uslugu, mozda radi “tih nekih” kanala mi i gledamo TV?
  Ovo nema nidje u svijet!
  0  0
 6. E bilo bi fino Kad bi se neko malo se pozabavio bezbjednoscu djece ispred skole na toploj za vrijeme pocetka I zavrsetka skole. Poslao nekog policajca da pogleda pojedine bahate vozace koji se parkiraju po 10 – 15 minuta ispred ulazka u skolu pa djeca Ne mogu prici ni skoli ni izaci iz skolskog dvorista. Gdje je sad a skolski policajac ili komunalna…
  P.s. postavih temu na ovom postu pa se nadam da ce Radio jadran malo da se osvrne I na ovu temu. Jel mislim da je bezbjednost djece na prvom mjestu.
  0  0
 7. Momak koji je dolazio kod nas rece 2e skupji,naselje srbina. Nije vise ni M kabl,ni to tele maksimalno sad je sve kupio neko treci,dal sbb,ssb,bbs,nemam pojma,a nije me ni zanimalo posto taman hocu da raskinem ugovor s njima.Stvarno,neprofesionalni,neazurni nula za sve ukupni dojam.
  0  0

Ostavite komentar

*

code