MANJE SAOBRAĆAJNE GUŽVE KROZ HERCEG NOVI OVE SEZONE

MANJE SAOBRAĆAJNE GUŽVE KROZ HERCEG NOVI OVE SEZONE

141
0
Podijeli

Posljednjih godina uočena su tri problematična mjesta za normalno odvijanje saobraćaja, u Njegoševoj ulici, kod Pošte, zatim kod supermarketa „Roda” i kod ugostiteljskog objekta „Tač” (bivšeg „Rica”).

Zato su ove sezone tu često angažovani komunalni policajci, pa su problemi u saobraćaju manji, izuzimajući vrijeme smjene gostiju.
I na dolaznom peronu na Autobuskoj stanici, dežura komunalni policajac sa radnicima Parking servisa i Komunalno-stambenog preduzeća. Djeluju preventivno, a kada prevencija ne može da „urodi plodom”, slijedi sankcionisanje putem prekršajnog naloga i „premještanje” vozila „paukom”. Tokom jula izmješteno je 40 vozila, tri više nego istog mjeseca prošle godine.
Cilj je bio da se omogući nesmetan prolaz autobusima gradskog saobraćaja kroz centar grada, sa što manje zastoja. Zbog povećanog obima posla zaposleno je šest novih sezonskih radnika, pa Komunalna policija sada ima 25 zaposlenih. Kontrolom nepropisnog parkiranja u julu je izdala 104 prekršajna naloga, 50 manje nego prošle godine u isto vrijeme.
– Veoma je teško u Herceg-Novom regulisati nepropisno parkiranje. Imamo nedostatak parking mjesta, a na terenu treba izbalansirati situaciju, vidjeti gdje se može parkirati, a gdje ne. Ipak, možemo reći da komunalni policajci pokazuju određeni stepen tolerancije prema vozačima koji vozila parkiraju na mjestima koja nisu predviđena za to – navode u komunalnoj policiji.
Za uredno plaćanje kazni predviđene su povlastice. Ukoliko građanin ili turista, kaznu, po bilo kom osnovu, uplati u roku od 8 dana od njenog izricanja, platiće manje – dvije trećine od ukupnog iznosa.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code