Manji gubici vode: Sanacija rezervoara na Kanli Kuli, Gomili i Banjski 1

Manji gubici vode: Sanacija rezervoara na Kanli Kuli, Gomili i Banjski 1

7
Podijeli

Broj potrošača vode na hercegnovskoj rivijeri udvostručen je u susret glavnoj turističkoj sezoni, zbog čega tehnička služba gradskog Vodovoda i kanalizacije d.o.o. intenzivno podiže pogonsku spremnost rezervoara i pumpnih postrojenja. Na taj način trebalo bi spremnije da bude dočekan period povećane potrošnje vode u glavnoj sezoni, ali i obezbijeđeno uredno snabdijevanje vodom.

Kako obavještavaju iz ovog preduzeća, sanacija i uređenje rezervoara na tri lokacije – Kanli kula, Banjski 1 i Gomila, u završnoj su fazi.

Picerija i restoran

Na rezervoaru kod Kanli kule, zapremine 1000 m3, sa kojeg se snabdijevaju potrošači Starog grada i Njegoševe ulice, obavljena je hidroizolacija i unutrašnja adaptacija.

„U toku je uređenje i košenje zelenog pojasa oko rezervoara, u saradnji sa Komunalno stambenim preduzećem, nakon čega slijedi postavljanje zaštitne ograde“, preciziraju u Vodovodu.
Sanacijom rezervoara Banjski 1, koji snabdijeva potrošače centra Igala biće umanjeni gubici u sistemu od 4,4 l/s u dvijema komorama, ukupne zapremine 1000 m3.

Uporedo sa ovim radovima, mijenja se i plovni ventil na rezervoaru Gomila, koji snabdijeva potrošače Igala iznad magistrale. Rezervoar je zapremine 500 m3.

Herceg Novi trenutno u sistemu raspolaže sa 430 sec/l vode sa Plata i lokalnih izvorišta, što je za sada dovoljno. U toku su i dalje pregovori menadžmenta Vodovoda i JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje oko eventualnog preuzimanja dodatnih količina vode za dio rivijere od Bijele do Kamenara. Dogovor još nije postignut, jer Regionalni vodovod ne prihvata „uslove“ koje je ponudilo hercegnovsko preduzeće.

Kako nam je ranije objasnila v.d. direktorica “Vodovoda i kanalizacije” D.O.O, Olivere Doklestić, dodatnu količinu vode sa novske strane tražili su za jul, avgust i septembar, po cijeni od 5,30 eura po kubiku. Međutim, to za Regionalni vodovod nije bilo prihvatljivo:

„Oni mogu da isporuče 15 l/sec za cijeli mjesec, jer navodno nemaju mjernu opremu za ostalo. Predložili su duže preuzimanje, od jula do kraja godine. Naše projekcije bile su nekih 85 hiljada eura, a aranžman koji oni nude je plus 30 ili 40 hiljada eura“, kazala je ona.

7 Komentari

 1. I treba da sredi naplatnu sluzbu da inkasanti ne obilaze potrosace dva puta godisnje. Sankcije za neredovne platise zbog priliva sredstava i naravno redovnih platisa. I naravno vidi se pomak nabolje i vise je uradila za nepunu godinu nego njeni predhodnici u decenijskom mandatu. Sad navalite botovi…..

  3
  5
 2. I tako to, pri kraju radovi na rezervoaru Kanli -kula, hidroizolacija, unutrasnja adaptacija i kosenje trave oko objekta, a sto to ima veze sa gubicima na mrezi?

  10
  2
 3. Najzad neko razumski i domaćinski upravlja vodom Herceg-Novoga, bez besmislenog ekstremizma. Samo nastavite, tako direktorice, a i ostali uz Vas!

  8
  10
  • a sto cemo sa prikljuckom u DJENOVICE?kada se pocnu resavat takvi probemi onda ce imat i podrsku gradjana a da li je kaznila radnike sto su odobrili prikljucak !? i samo da se zna kao mjestanin tvrdim da nemamo dvojno napajanje i to je sramota sto pojedini rukovodioci u vodovodu tvrde a isti oni svojim nemarom nanose veliku stetu vodovodu !!!!

   9
   2

Ostavite komentar

*

code