Manjinski akcionari Centra Igalo nude akcije ispod 15 eura

Manjinski akcionari Centra Igalo nude akcije ispod 15 eura

1589
15
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_palmon_bay_pbDio manjinskih akcionara Centra Igalo, koji nije saglasan sa stavom uprave NVO Manjinski akcionari oko cijene za prodaju akcija, obratio se menadžmetnu HTP Primorje Hotels&restorants sa željom da prodaju akcije preko berze. Cijena odgovara prijedlogu menadžmenta HTP Primorje, odnosno prodaja-otkup akcija bila bi po nominalnoj vrijednosti – potvrdio je za Radio Jadran predsjednik Odbora direktora HTP Primorje, Božidar Draganić. Riječ je o 10,8 eua po akciji:

“Postoje zainteresovani investitori koji bi akcije otkupili po toj cijeni ukoliko se većina akcionara usaglasi. Bitno je napomenuti da je ovo bila inicijativa dijela manjinskih akcionara, a ne uprave NVO, budući da se uprava odlučila za neki drugi put, put ucjene”, ustvrdio je Draganić.

Picerija i restoran

On je dodao i da nijesu tačni navodi da je cijena akcija na tržištu manja od 10,80 eura, a da je posljednja transakcija bila 7 eura. To se lako može provjeriti, ističe Draganić:

“Netačni su navodi i da je cijena na tržištu postignuta veća od one oko koje se pregovara. Pošto je inicijativa akcionara potekla od njih samih, izvan uprave NVO, shvatili smo da postoji određeno interesovanje većine da se akcije prodaju. Mi ne možemo da se miješamo u unutrašnje stvari NVO, ko ih zastupa i koliku podršku imaju u okviru same organizacije. Ukoliko su ljudi spremni na dogovor, dogovor se može postići. Ako neko ponudi veću cijenu, naravno, nije ni HTP Primorje niti neko drugi obavezan da to otkupi. Tržište je takvo i ne znam zašto bi neko prodavao svoju imovinu po manjoj cijeni”, obrazložio je Draganić.

On nije mogao da precizira kada bi dogovor oko prodajno-otkupne cijene akcija mogao biti realizovan. Sada sve zavisi od akcionara. Treba da se organizuju i dostave spisak o broju zainteresovanih, budući da im, kako je kazao, svakodnevno “prilazi” dosta manjinskih akcionara koji su zainteresovani da prodaju akcije.

Podsjetićemo da Centar Igalo broji 212 akcionara, od kojih je 160 okupljeno u NVO Manjinski akcionari. U njihovom vlasništvu je 12,7% akcijskog kapitala, kojeg bi prodali, kako su ranije najavljivali po cijeni od 15 eura.

15 Komentari

 1. STETA STO RADNICI NISU IMALI PRILIKU KAO OVI OTKUPITI ZA MALE PARE VECINSKI PAKET AKCIJA OD FONDA PIO… OD NEKADASNJIH LJEPIH I USPJESNIH VREMENA OSTAJU SAMO USPOMENE…ZNA SE KAKO JE RVI RADIO VAZDA PUN,USPJESAN FIRMA KOJA JE HRANILA MNOGE MJESTANE …
  0  0
 2. A ne no je bolji bio oni hotel stari,sa onim izvrnutim balkonima…mičite se prazne priče,no puštite ljude da rade,neće li nam pokrenut što u ovaj mrtvi grad.
  0  0
 3. Izjava Draganića da uprava NVO ide putem ucjene je zlonamjerna i netačna. Zar nisu oni ti koji pokušavaju prevariti neke akcionare obećavajući im isplatu a kojim putem – ostaje da se vidi. Na tržistu postoji zakon ponude i potražnje i toliko je mogao naučiti. Trenutna cijena akcija je 13,05 evra što znači da nije to izmislila uprava NVO već tržište. Dakle, ne ide NVO putem ucjena već to radi Draganić koji je ovih dana proturio neki papir o navodnom otkupu akcija uz uslov da ih se potpiše 60 odsto od ukupnog broja manjinskih akcionara. Vi koji ovo pročitate sudite o ozbiljnosti ponuđača.
  0  0
 4. Nekako izmedju redova čitam “rastjerani” oni koji “čekaju penziju” …
  Nešto nisam siguran da je moguće “čekati penziju” u hotelu sa 4 zvjezdice. Mislim skup vam je krevet tu…
  0  0
 5. Nek objasni gdin. Draganic kako je zakonski izvodljivo da od para iz nelegalno podignutog kredita i para svih akcinara, Primorje finansira izgradnju hotela u Tivtu???
  0  0
 6. Odgovor Gosp. Rus…. Niko ne kaže da Palmon bay , za mene uvijek Centar “Igalo” nije lijep, ali radnici koji su tu radili, neki zaradili penzije , neki stigli do pola, a neki pred samu penziju ostali bez posla su opljačkani, to je problem.
  0  0
 7. Oni su svoj cilj ostvarili. Rastjerali su sve radnike koji su tu radili, a bilo ih je preko 150, i sve su uglavnom radili mještani koji su od toga hranili svoje porodice. Sada neznam da li ima nekoliko starih radnika, a i oni će uskoro ostati bez posla, jer se nad njima vrši pritisak i ponižavanje. Od samog početka su nas zamajavali i obećavali, kupovali vrijeme dok su ostvarili svoj cilj. Kad su čuli da je podnijeta krivična prijava, počeli su po običaju da šire laži, kako im prilaze akcionari i nude prodaju akcija po nižoj cijeni. Neće im ovoga puta proći, jer mi smo jedinstveni, zajedno ćemo se boriti do kraja. Sada ćemo biti još uporniji i istrajniji, jer mi tražimo samo svoje.
  0  0
 8. ‘Gospoda’ ne postuju zakon o privrednim drustvima i ne isplacuju akcionare koji su glasali kao nesaglasni po 7 eur svjesno rizikujuci da izgube sudski spor i plate zatezne kamate i sudske troskove a kamoli da svojevoljno nekom isplati 10.8 eur. Ocigledno iz straha od toga da ce ih stici krivicne sankcije za sve sto su radili proteklih 10 godina bi da umire javnost laznim obecanjima…
  0  0
 9. A zasto Draganicu lazavicu necete da otkupite nesto po 13 eura ako se u to ulozili preko 20 eura!? Kakva je to ucjena da vam neko trazi duplo manje od stvarne vrijednosti?
  0  0
 10. O tome ko koga ucjenjuje tu je smjesna prica….O nekome ko da izjavu u septembru da je rano pricati o ostvarenom broju nocenja nebi trosio rijeci….Cisto sumnjam da ce oni nekoga isplatiti jer nisu imali ,stila isplatiti zasluzene otpremnine radincima koji su tu proveli svoj radnji vjek.Radili posteno i zivjeli za Centar Igalo.O velikim ljudima i firmama govore njihova dijela i odnos prema radnicima.
  0  0

Ostavite komentar

*

code