Manjinski akcionari Centra Igalo nude HTP Primorju akcije po 25 eura

Manjinski akcionari Centra Igalo nude HTP Primorju akcije po 25 eura

1148
2
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_gradovi_hn_objekti_palmon_bay_pbUdruženje manjinskih akcionara Centra Igalo A.D. formirali su jedinstvenu cijenu od 25 eura po akciji, koje bi trebalo da otkupi HTP Primorje hotels & restaurants, u okviru kojeg posluje hotel Palmon Bay u Igalu.
Posljednjih dana manjinski akcionari su pregovarali sa menadžmentom kompanije i nadaju se pozitivnom ishodu početkom decembra – potvrdila je za Radio Jadran, predsjednica Skupštine manjinskih akcionara, Vesna Milošević:
“Sada čekamo da suprotna strana izađe sa svojim prijedlogom, ali oni najprije moraju da urade procjenu objekta. S obzirom da je objekat renoviran, oni moraju da naprave sopstvenu realnu procjenu i na osnovu toga da vide koja bi to bila pojedinačna cijena po akciji”, pojašnjava Miloševićka.
Podsjetićemo i da manjinski akcionari Centra Igalo A.D. na sjednici 2. novembra nijesu bili saglasni sa zahtjevom HTP Primorje o zaduživanju preduzeća za sedam miliona eura. Poslovnoj banci se u dokumentima ne navodi ime, a godišnja kamata na ovaj kredit, uz hipoteku na hotel Palmon bay bila bi 7% .
“HLT fond i manjinski akcionari glasali su protiv odluka Skupštine, jer smatraju da odluka po kojoj treba da se uzme kredit kod poslovne banke, ne navodi se koje, je štetna, jer hotel treba da se stavi pod hipoteku. Manjisnki akcionari smatraju da HTP Primorje nema pravo da stavi hipoteku na njihov manjinski dio, procentualno onoliko koliko on iznosi, kao i da sumnjaju u zaduženost i uredno vraćanje kredita”, kazala nam je tada Miloševićka.
Ona napominje da je jedan od vlasnika društva HTP Primorje, po aneksu ugovora dužan da investira 4 miliona eura, ali kredit za to, kako su zaključili nije potreban kao i da za stavljanje hipoteke na dio koji pripada manjinskim akcionarima nemaju zakonsko pravo. Prema njenim riječima vlasništvo manjisnkih akcionara je oko 12,75%, dok ostatak, od 81% pripada HTP Primorju i ostalim akcionarima.
Sa druge strane, predsjednik Odbora direktora HTP Primorje Božidar Draganić kazao nam je da HTP Primorje nastavlja dalje sa rekonstrukcijom i inoviranjem hotela, odnosno preostalim “E”dijelom, kao i plažom, u što će kompanija uložiti dva miliona eura iz sopstvenih sredstava.
“Manjisnki akcionari izrazili su želju da prodaju akcije i u toku su pregovori oko dogovornog rješavanja otkupa. I jedna i druga strana će nastojati da to u što kraćem roku završe, a o cijeni akcija ćemo još da se konsultujemo kad utvrdimo o kojem je broju ljudi riječ i koliko je akcija”, kazao je kratko Draganić.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code