Manjinski akcionari Centra Igalo traže krivičnu odgovornost zbog založene imovine

Manjinski akcionari Centra Igalo traže krivičnu odgovornost zbog založene imovine

4
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_palmon_bay_pbPredsjednica manjinskih akcionara Centra Igalo, Vesna Milošević potvrdila je Radiju Jadran da manjinski akcionari spremaju krivične prijave protiv menadžmenta HTP Primorje, u okviru kojeg posluje hotel Palmon Bay. Oni će podnijeti krivične prijave zbog toga što je založena imovina bivšeg hotela Centar Igalo za 6 miliona eura kod Erste banke.
Postupak je u proceduri kod advokata, pa Miloševićka nije mogla da detaljiše:
“Za dva do tri dana dobićete kompletan izvještaj, dobićete istinu, a ne čaršijske priče, samo se strpite, jer ja sam ta preko koje je išla čitava procedura”, poručila je kratko Miloševićka.
Sa druge strane, u menadžmentu komapnije Palmon Bay, nijesu željeli da daju nikakav komentar.
Odluka o kreditnom zaduženju donijeta je na Skupštini akcionara Centra Igalo održanoj 2. novembra prošle godine i to, kako tvrde akcionari, voljom većinskog vlasnika akcija Centra, kompanije Primorje.
Prema njihovim tvrdnjama, donijete su dvije sporne odluke. Naime, prema Ugovoru o regulisanju međusobnih prava i obaveza, akcionari Centra Igalo treba da snose troškove investiranja umjesto HTP Primorja koji je stvarni investitor. On je bio u obavezi da obavi ulaganja na osnovu ugovora i aneksa koji su potpisani sa Vladom, a po kojem će investiciona sredstva biti obezbijeđena zalaganjem imovine Centra.
Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Primorje vlasnik je 81 odsto akcija Centra Igalo, manjinski akcionari imaju deset odsto udjela, a ostatak HLT fond.
Manjinski akcionari nastoje i da prodaju svoje akcije većinskim vlasnicima, međutim dogovor oko cijene po akciji još nije postignut.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code