Manjinski akcionari Centra Igalo tužili menadžment, koji tvrdi da je kredit od...

Manjinski akcionari Centra Igalo tužili menadžment, koji tvrdi da je kredit od 6 miliona podignut zakonski

13
Podijeli

Manjinski akcionari Centra Igalo press 290216Zbog toga što je HTP Primorje podigao kredit, od 6 miliona eura za koji je kao garancija, stavljena hipoteka na renovirani hotel Palmon bay u Igalu, manjinski akcioinari Centra Igalo su tužili njihove rukovodioce. Kako je saopšteno na press-u, oni imaju 12,75 odsto akcija i smatraju se oštećenim. Zato su predali tužbu protiv više lica specijalnom državnom tužiocu, preko advokatske kancelarije u Podgorici.
– Tužba je podignuta protiv Dejana Manojlovoća iz HTP Primorja, Jelene Đurašković, v.d. direktorke hotela Palmon bay, Dragana Bućina, izvršnog direktora HTP „Primorje“ i Božidara Draganića, predsjednika Odbora direktora kompanije „Primorje Hotels & Restaurants“ – saopštila je predsjednica NVO Manjinski akcionari Centra Igalo, Vesna Milošević.
Kako je navela nemaju svog predstavnika u Odboru direktora, nikakav uticaj na poslovanje i spriječeni su u namjeri da prodaju svoj dio akcija po tržišnoj cijeni. Menadžement im je obećao da neće dizati nikakav kredit i stavljati hipoteku, ukoliko u javnosti budu ćutali o akcijama.
Manjinski akcionari Centra Igalo, kojih je 212, a 160 okupljeno u NVO, prodali bi akcije po 15 eura, odnosno ne bi išli ispod tržišne cijene od 13,5 eura koliko trenutno vrijede. HTP Primorje posjeduje 89,9642 akcija, dok ostatak pripada HLT Fondu.
– Vrhunac svega je sklopljeni ugovor između Centra Igalo i HTP Primorje po kome je Centar Igalo pozajmio novac, dakle uzeo kredit od banke, i dao ga investitoru HTP Primorje, inače većinskom vlasniku Centra. Dakle, jedno pravno lice, kao vlasnik drugog, ugovara za sebe korist, a kao posljedicu iste opterećuje imovinu drugog – povezanog pravnog lica, kazala je Milošević.
Po njoj je sporan i izvještaju o poslovanju Centra za 2014. godinu izvještaj revizora.
Predsjednik Odbora direktora HTP Primorje Božidar Draganić, kategorički demantuje navode NVO Manjinski akcionari Centra Igalo.
– Sve što je urađeno, urađeno je po zakonu, transparentno i na sjednici Skupštine akcionara društva na kojoj je za tu odluku glasalo više od 75 % akcionara.
Neko može da se ne slaže sa tom odlukom ali je većina donijela. Kredit je podignut u cilju rekonstrukcije hotela. Sada gradimo depadans i plažu, investicioni ciklus je nastavljen u cilju povećanja vrijednosti objekta – objasnio je Draganić.
Inače, 2007. godine su 81 odsto akcijskog kapitala hotela Centar Igalo (nekadašnji RVI) kupili konzorcijum HLT Fond i HTP Primorje za 3,1 milion eura. U međuvremenu se desio i riješen sudski spor unutar konzorcijuma u korist HTP Primorje, a potom i potpisan Aneks ugovora sa Vladom za rekonstrukciju hotela. U novom sjaju Palmon bay je zasijao u julu prošle godine.

13 Komentari

 1. Niko ne spori objekat kao takav već tokove novca unutar dva pravna lica jer je većinski vlasnik nezakonski prenio na sebe novac od kredita opteretivši drugo pravno lice za kredit od 6.000.000 miliona eura kod uprave za nekretnine, a nije njegova cjelokupna imovina i time direktno nanio štetu ostalim vlasnicima kapitala u okviru Centra Igalo.

 2. Prelijep hotel,ozbiljno ulaganje,trud,kvalitet. Svaka cast i resperkt investitoru i vlasniku. Manite se jalovog i zlonamjernog filozofiranja,Palmon Bay hotel je prva,prava investicija u posrnuli turizam Herceg Novoga, u poslednjih cetvrt vijeka.

 3. Tražimo pare koje smo ne samo zaradili već utkali u Centar kao takav za ovih 40 godina….
  a ovim nazovi sposobnim radnicima što rade kao i za privilegije je bolje da se zapitaju zašto 6 miliona nije ostalo na računu Centra već je završilo na računu Primorija?

 4. Sustina je da Nije zakonski podici kredit kao vecinski vlasnik neke firme
  i isplatiti (preplatiti) sebe kao investiora iste. Time opterecujete imovinu svih akcionara
  u korist samo Vas, a na stetu manisnkih akcionara.
  Time se pokazuje osionost i bahatost i povrh svega nemanje vjere u buducnost firme!

 5. ZASIJAO VAMA KOJI UŽIVATE PRIVILEGIJU I NAKLONOST MENAĐMENTA, a NE I NAMA MANJINSKIM AKCIONARIMA, KOJIMA NISTE U STANJU DA PODIJELITE DIVIDENDU, A KAMOLI DOBIT OD KOJE ĆETE DA UPLATITE KAMATU NA KREDIT OD 6 mil. evra…. PA ZAR NISTE ZA 9 MJESECI PRIKAZALI GUBITAK U POSLOVANJU???

Ostavite komentar

*

code