Manjinski akcionari Centra Igalo u novoj protestnoj šetnji

Manjinski akcionari Centra Igalo u novoj protestnoj šetnji

4068
12
Podijeli

Mirnom šetnjom od parkinga ispred pijace u Igalu, preko kupališta hotela Palnom bay do ulaza u hotel, manjinski akcionari Centra Igalo iskazali su protest zbog toga što smatraju da su im rukovodioci uskratili prava i oštetili kreditom za izgradnju hotela Palmon bay. Nisu ugrozili red i mir, niti blokirali saobraćaj. Šetali su trotoarima, uz pištaljke i transparent na kom je pisalo: “Mandić u Panamu prebacio 1.335.000 €. Da li su to naše pare?”

manjinski akcionari 240616 1Ispred hotelskog ulaza  bivša zaposlena u Centru Igalo, Mira Radojević je kazala da žele da upozanju javnost, posebno rukovodioce, u Centru Igalo A.D. Igalo i “Primorju” A.D. Tivat da će manjinski akcionari istrajati u namjeri da zaštite svoja prava. Spriječiće svaku zloupotrebu u korist pojedinca i većinskog vlasnika, a na štetu Centra i manjinskih akcionara. O tome će konačnu riječ dati specijalno tužilaštvo, kod koga je već formiran predmet  – kazala je Radojević.

Picerija i restoran

Manjinski akcioinari Centra Igalo su tužili rukovodstvo zbog toga što je HTP Primorje podigao kredit od 6 miliona eura, za koji je kao garancija stavljena hipoteka na renovirani hotel Palmon bay u Igalu. Kako je ranije pisao portal Radija Jadran, oni imaju 12,75 odsto akcija. Zato su predali tužbu protiv više lica specijalnom državnom tužiocu, preko advokatske kancelarije u Podgorici.

manjinski akcionari rvi protesna setnja 240616 1– Iskazujemo nezadovoljstvo kreditnim zaduženjem, stavljanjem hipoteke na imovinu Centra i još jednom upozoravamo rukovodioce Centra, kao i vlasnike HTP “Primorja” koji su većinski vlasnik, da budno pratimo njihovo raspolaganje našom imovinom. Konačni sud o svemu će dati Specijalno tužilaštvo-poručila je nakon protesta predsjednica NVO Manjinski akcionari Centra Igalo, Vesna Milošević.

manjinski akcionari rvi protesna setnja 240616 2Na pozive prisutnih manjinskih akcionara da predsjednik Odbora direktora, Božidar Draganić izađe i obrati im se, neko od zaposlenih iz hotela, koji su stajali na ulazu iza obezbijeđenja, kazao je da je direktor u Podgorici, što je naišlo na negodovanje.

images_slike_licnosti_bozidar_draganic_rviPredsjednik Odbora direktora HTP Primorje Božidar Draganić, u razgovoru za Radio Jadran je prokomentarisao da niko ne može da uskrati pravo na protest i mirno okupljanje, dok je to u skladu sa zakonom i dok god se ne narušavaju javni red i mir.

– Sa druge strane, stav “Primorja” je jasan od početka, jer smo mi ponudili cijenu za otkup akcija, ali sada dolazimo u paradoksalnu situaciju da vlasnici akcija, protestima, traže cijenu za koju oni misle da akcije vrijede.

On je istakao da “Primorje” nema nikakvu obavezu da otkupi akcije manjinskih akcionara, te da su oni slobodni da se obrate bilo kojem drugom investitoru, da na tržištu ponude svoje akcije i na taj način pokušaju da ostvare više od onoga što im je iz “Primorja” ponuđeno.

– Da  podsjetim, ponudili smo nominalnu cijenu od 10,8 eura po akciji. Nikada nijesmo u bilo kojoj formi obaviješteni da je ta ponuda odbijena ili da se o njoj ne razmatra. Mislimo da je ovo, na žalost, jedan pokušaj pritiska da se poveća ta cijena akcija, ali preko ponuđenog nećemo da idemo – kazao je Draganić i dodao da je odluku o spornom kreditnom zaduženju donio vlasnik.

– Kompanija je u 100% u privatnom vlasništvu i tročetvrtinskom većinom, donešena je odluka da se kompanija zaduži, tako da je to zaista interna stvar – smatra Draganić..

manjinski akcionari rvi protesna setnja 240616 3Konzorcijum HLT Fond i HTP “Primorje” su 2007. godine kupili 81 odsto akcijskog kapitala hotela Centar Igalo za 3,1 miliona eura. U međuvremenu je riješen sudski spor unutar konzorcijuma u korist HTP Primorje, a potom i potpisan Aneks ugovora sa Vladom za rekonstrukciju hotela, koji je otvoren u julu 2015. godine.

12 Komentari

 1. Bravo za ove momke te upravljaju sa ovijem hotelom,neka su makli ono ruglo od muzike sa plaze,te se nije moglo zaspat…kamo sreće da ih je vise.
  0  0
 2. Za ‘mali s Igala’
  Ne sudite po sebi, ‘mali s Igala’! Vjerovatno to radite,kad pišete o kišobranu! A i o stručnosti! Jer niti ste vi atestirali neki ‘znalacmetar’, da izmjerite ko je koliki znalac,a,ako vama treba kišobran da formirate sopstveno mišljene,nije baš da to tako mora biti! Slično je i sa tiradom o vašem ‘igaljanstvu i novljanstvu’ ! Niti ste veći (a sigurno ni zaslužniji) a ni ponosniji građanin ovog grada od mene! Vi ste,prosto,promašili metu! Tema je bila šaka manipulatora sumnjivih dosega i biografija,koji za svoj,mali,interes,zloupotrebljavaju većinu, kompromitujući i protest kao takav,a veličajući neznanje. Kao konačni auto-gol,pišete o ‘…. radnicima drugih ugašenih preduzeća …’ a da ste smeli s’ uma (slučajno,ili…?) da je preduzeće koje napadate,uloživši veliki trud,novac i napor,u vašem,i našem Igalu, otvorila velelepan hotel,a upravo završava plažu,bazen i depadans hotela,te zapošljava,ako sam dobro informisan,130 radnika,a postoje i pobočni pozitivni uticaji na lokalnu ekonomiju!
  0  0
 3. Borak 39,svaka čast,sve kod nas ima ovakvu pozadinu;pošteni,kulturni i dobri radnici i rukovodioci se nikad nijesu živi čuli,a ovakvi traže svaki dan novi način za guranje do nekoga cilja,bez obzira čime se bave,samo naivni im vjeruju i slijede ih.
  0  0
 4. za Borak 39
  Za razliku od tebe kao navodno velikog znalca upućenog u sve ili pod kišobranom većinskog vlasnika, bivši radnici okupljeni u NVO Centar Igalo su zakonski preduzeli sve mjere podnijevši tužbu protiv većinskog vlasnika zbog prebacivanja zajedničkih para na njihov račun( HTP Primorja) bez da je taj novac ikad lego na račun Centra Igalo, a hipotekom je opterećena imovina Centra Igalo. Uz to su takođe zakonski prijavili okupljanje i mirnim tonom skrenuli na prava radnika koje očigledno većinski vlasnik hoće da p… za veliki iznos!
  Svaka čast za iskazanu sposobnost bivših radnika koje kao Igaljanin i Novljanin pozdravljam.
  Kamo sreće da su se i drugi radnici ugašenih preduzeća ovako organizovali.
  0  0
 5. Ako,na momenat,zanemarimo svu besmislenost delanja ove družine,i pogledamo ko su,čime se bave,ili su se bavili,neki od,aktivnih tribuna ovog okupljanja,da se primjetiti par interesantnih činjenica. U koloni bijahu i oni koji su za vrijeme rada u firmi ( koju,svojim aktivnostima sada kompromituju! ) dobiše placeve,stanove,akcije,penzije… Bijaše i onih čiji su bračni drugovi bili nestašni u izgradnji nekih,važnih,objekata u Novome,pa ovih koji,uz interes,daju nevoljnicima novac na zajam,pa čak i komedijaša iz nekih mikro partija,koji ujutru zarađuju novac,poslujući sa ex RVI-jem,a popodne,stičući jeftinu političku slavu,prisusvom na ovim ‘zabavama’ za narod,pokazuju da nemaju lice. Članovi NVO Manjinski akcionari,treba da sagledaju ko ih predvodi,koliko ih plaćaju za ovo što rade,a valjalo bi i da ih neko poduči osnovama zakona iz ove oblasti,prije nego ih,kao ‘topovsko meso’ gurnu u vatru jalovih pokušaja da destabilizuju firmu,čiji je prosperitet i njihov interes.
  0  0
 6. Donesena je odluka da se kompanija zaduzi ali gospodine Draganicu ne i da se iznos od kredita prebaci na racun vecinskog akcionara sto je ocigledno protivzakonski.
  Sto niste Primorje opteretili hipotekom???
  0  0
 7. Draganic nastavlja da manipulise, nikakve ponude za otkup nije bilo, na berzi nikada nije postojao nalog za kupovinu te kolicine I po toj cijeni. Ne postoji ni jedan zvanicni dokument sa potpisom I pecatom o otkupu. Ciste lazi kao I uvijek od Draganica.
  0  0
 8. Pa valjda treba da izađete na Berzu sa nalogom za otkup akcija manjinskih akcionar. To je Zakonom propisano, ili se to kod vas radi drugačije. Nama niko ništa nije nudio , a i ako jeste …..bilo je neformalnog karaktera.
  0  0

Ostavite komentar

*

code