MANJINSKI AKCIONARI PKB-a: NOVE OPTUŽBE PROTIV “PANTO MARKETA”

MANJINSKI AKCIONARI PKB-a: NOVE OPTUŽBE PROTIV “PANTO MARKETA”

222
0
Podijeli

panto_mali_akcionariManjinski akcionari PKB-a , kojima su se pridružile kolege iz “C Vračara” i nikšićkih firmi “Plus komerc” i “Koni” danas su na konferenciji za novinare dodatno optužili većinskog vlasnika kompaniju “Panto market” za malverzacije u poslovanju  i nezakonito stavljanje pod hipoteku imovine njihovih firmi, koje je, kako tvrde, založio za skoro 200 miliona eura kredita.

Iz “Panto marketa” novinarima je rečeno da će se većinski vlasnik MOŽDA sjutra oglasiti povodom iznesenih optužbi.

Picerija i restoran

Imovinu čak šest akcionarskih društava, dva iz Herceg Novog i četiri iz Nikšiča, većinski vlasnik “Panto market” stavio je pod hipoteku i podigao kredite u ukupnom iznosu od preko 150 milona eura, a taj novac nije išao na račun nijedne od pomenutih kompanija. Iz Herceg Novog pod hipotekom je skoro kompletna imovina “PKB”- Zelenika i “C Vračar” , a založena je i imovina nikšičkih firmi “Plus komerc “, “Uniprom “, “Koni”.
Manjinski akcionari kazali su da je većinski vlasnik “Panto market” na Skupštinama akcionara “C Vračara” i PKB-ea 26. juna  nezakonito usvojio tzv. Memorandum o razumijevanju povjerilaca kojim je odobrena prodaja imovine ovih firmi za oko 30 milona eura. – Većinski vlasnik nije imao pravo da glasa – kaže advokat Jovan Pejović.
Za nedjelju je zakazana Skupština akcionara “C Vračara” koja treba da odobri prodaju hipermarketa u Budvi , bez iakave potrebe, tvrde manjinski akcionari, osim da se tim novcem pokrije dio dugova “Pantomarketa”.
Manjinski akcionari uputili su pismeni zahtjev Ministarstvu finansija da se oglasi o famoznom Memorandumu o razumijevanju , a pravnici su kažu upozorili notare da ubuduće ne ovjeravaju Ugovore o prodaji imovine firmi čiji je “Panto market” večinski vlasnik .

Iz kompanije “Panto market” novinarima je danas rečeno da je vlasnik, Panto Vučurović, na sastanku i da će se možda oglasiti sjutra.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code