Manjinski akcionari RVI podijeljeni, rukovodstvo tvrdi da jednako postupa prema svima

Manjinski akcionari RVI podijeljeni, rukovodstvo tvrdi da jednako postupa prema svima

1751
3
Podijeli

hotel palmon bay 8Rukovodstvo Centra Igalo AD, grubim kršenjem i zloupotrebom, održalo je Skupštinu akcionara 7. decembra, čime su samo u kontinuitetu ugrožena prava manjinskih akcionara Centra Igalo AD, o čemu bi konačnu riječ trebalo da da Specijalno državno tužilaštvo, kazala je Radiju Jadran predsjednica NVO Manjinski akcionari, Vesna Milošević:
– Posebno ukazujemo da je manjinskim akcionarima, na netransparentan i nezakonit način, onemogućen uvid i obavještenje o sadržini akata koji su usvojeni na Skupštini akcionara 7. decembra, što ćemo kroz dopunu krivične prijave procesuirati – najavila je Milošević.
Ona takođe navodi da na Skupštini nije dozvoljeno njihovom advokatu da ih zastupa, zbog čega su oni kratko iznijeli svoje stavove i napustili zasijedanje.
Podsjetićemo, Manjinski akcioinari Centra Igalo su tužili rukovodstvo zbog toga što je kompanija HTP Primorje podigla kredit od 6 miliona eura, za koji je kao garancija stavljena hipoteka na renovirani hotel Palmon bay u Igalu. Zato su predali tužbu protiv više lica specijalnom državnom tužiocu, preko advokatske kancelarije u Podgorici.
– Time su blokirane akcije manjinskih akcionara, jer mi nemamo definisan naš dio, čime smo spriječeni da na tržištu prodamo svoj dio akcija. Blokirali su nas hipotekom, a do tada smo imali veoma dobrog kupca i sve je to palo u vodu onog trenutka kad je stavljena hipoteka na imovinu. Naravno, imovina je i njihova i naša, ali, mi nemamo definisan svoj dio – pojašnjava Miloševićka.
Ona je navela da dok Specijalno tužilaštvo ne da konačnu odluku, manjinski akcionari neće učestvovati u radu Skupštine, a još uvijek nude svoj dio akcija većinskom vlasniku, konzorcijumu HLT Fond i HTP Primorje, koji, kako je rekla nijesu zainteresovani.

Sa druge strane, u menadžmentu hotela Palmon Bay, tvrde da je Skupština akcionara Centra Igalo AD 7. decembra održana po Zakonu i Statutu društva. Na njoj je usvojeno nekoliko Odluka iz nadležnosti Skupštine: finansijski izvjestaji za prošlu godinu, izabran novi Odbor direktora, kao i revizor finansijskih izvještaja.
– Nažalost, jedna grupa akcionara okupljena oko gđe Milošević, je napustila sjednicu dok su ostali akcionari ostali u sali. Pretpostavljamo da su razlozi za to skretanje medijske pažnje gospođe Milošević i neuspio pokušaj opstrukcije rada Skupštine akcionara – navode dalje iz Palmon Bay-a.
Oni tvrde da je svim akcionarima, pa i gđi Milošević, bio  omogućen uvid u sve materijale Skupštine u sjedištu kompanije i to 20 dana prije dana održavanje Skupštine. Neki akcionari su to pravo i iskoristili, ali ne i gđa Milošević, tvrde u menadžmentu.
– Umjesto toga, mejlom se Društvu akcionara obratila advokatska kancelarija Mijović i Vuković iz Podgorice, tvrdeći da ona zastupa određene akcionare. U prilogu je bilo dostavljeno punomoćje kojima nevladina organizacija, koja nije akcionar Centra Igalo, daje punomoćje toj advokatskoj kancelariji da je zastupa u sudskim i upravnim postupcima. Dakle, ne za zastupanje na Skupštinama akcionara. U našem odgovoru tražili smo da se punomoćje uredi i ovjeri shodno Zakonu, da glasi na akcionara i da ćemo odmah izdati svu neophodnu dokumentaciju. To se, na naše iznenađenje nije desilo – pojašnjavaju dalje u menadžmentu.
Oni ističu da menadžment Centra Igalo prema svim akcionarima jednako postupa, isključivo po zakonskim normama koje su odredile odnos privrednog društva i njegovih vlasnika-akcionara.

Picerija i restoran

3 Komentari

  1. SVE PRIVATIZACIJE SU NA ISTI KALUP,PODIJELE RADNIKE,AKCIONARE I POTKUPE SINDIKAT.TUZILASTVO SAMO GLEDA DA VAM NAPLATI I SRUSI OPTUZBE PA TAKO BEZ SJEKIRANCIJE.CEKAJTE SMJENU VLASTI,poz

  2. Kontam da to ide ovako:
    Ja i drug smo suvlasnici nekog objekta a onda ga ja zadužim kreditom iznad visine moga uloga,uzmem sebi pare i njemu ostavim šipak i hipoteku u amanet !!!

Ostavite komentar

*

code