MANK I HOLANĐANI NE ODUSTAJU OD BRODOGRADILIŠTA U BIJELOJ

MANK I HOLANĐANI NE ODUSTAJU OD BRODOGRADILIŠTA U BIJELOJ

204
0
Podijeli

Kompanije Damen i Adriatic Marinas i dalje su zainteresovane za kupovinu Jadranskog brodogradilišta Bijela, potvrđeno je Radiju Jadran kratko iz kompanije Adriatic Marinas.

„Smatramo da smo ponudili najbolji model za budućnost te firme i uopšte Crne Gore kada je ovaj projekat u pitanju”, saopšteno nam je kratko iz menadžmenta kompanije Pitera Manka. Oni nijesu željeli da otkrivaju više detalja o uslovima koje traže.
Od Ministarstva održivog razvoja i turizma, krajem prošle godine, zatražili su UT uslove za izgradnju, rekonstrukciju i dogradnju objekata na 10 parcela, u Bijeloj na lokalitetu Pijavica.
– Zainteresovanost za brodogradilište Bijela je i dalje prisutno, a kako bismo se upoznali sa njim, odnosno da bismo sagledali trenutnu situaciju i eventualna ograničenja, zatražili smo UT uslove – pojasnili su našem radiju ( sredinom januara ) iz ove renomirane kompanije koja želi da u Bijeloj razvije remont jahti i megajahti.
Podsjetićemo da do sada nijesu uspjela četiri tendera za privatizaciju Brodogradilišta. Zbog toga je zaključeno da se kroz programirani stečaj nađe investitor koji će u prelaznom periodu zadržati postojeću osnovnu djelatnost preduzeća, sa manjim brojem zaposlenih, i investirati u djelatnost remonta jahti i megajahti u skladu sa zahtjevima iz prethodnog neuspjelog tendera.
Pregovori sa zainteresovanim kompanijama oko kupovine su u toku, potvrdio nam je i izvršni direktor JBB, Petar Tušup. On u ovom trenutku nije mogao reći kada će oni biti okončani, budući da su uslovljeni tretiranjem grita.
– Pregovori se odvijaju paralelno, jer je svaka investicija za budući remont jahti uslovljena rješavanjem grita, tako da ćemo vidjeti koliko će to potrajati. Sa druge strane, imamo poteškoće sa likvidnošću, koje već ugrožavaju poslovanje do kritične mjere, ali nastojimo da to prevaziđemo, kao i do sada. Naravno, kako vrijeme više odmiče, situacija je sve teža”, zaključio je Tušup.
Problem sa gritom evidentan je i u Porto Montenegru, mada od menadžmenta ove kompanije nijesmo mogli da dobijemo odgovore o kojoj količini grita, koji je ostao od starog Arsenala, je riječ kao ni kada će i kako biti tretiran.
„Prema analizama nadležnih državnih institucija, grit u Porto Montenegru predstavlja neopasan otpad koji će biti tretiran shodno važećim propisima u Crnoj Gori”, kratko su informisali iz Adriatic Marinasa.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code