Marija Bekić (SDP-URA): Razbićemo monopol na trajektni prevoz

Marija Bekić (SDP-URA): Razbićemo monopol na trajektni prevoz

2049
0
Podijeli

Novi je jedini grad na crnogorskom primorju za koji se plaća “karta za ulazak”. Iz pravca Trebinja je to putarina, a iz pravca Tivta plaća se catara. A Novljani, oni plaćaju duplu cijenu. I kad odlaze i kada se vraćaju, ističe u saopštenju kandidatkinja za odbornicu koalicije SDP-URA VAZDA, Marija Bekić.

Koalicija SDP-URA Vazda pokrenuće inicijativu za osnivanje opštinskog javnog preduzeća koje će trajektom povezivati Herceg Novi i Tivat. Stanovnici našeg grada su sticajem geografskih prilika prinuđeni da veze sa najbližim primorskim gradom – Tivtom i ostatim primorjem duž jadranske magistrale, ostvaruju koristeći prevoz trajektom.

Picerija i restoran

Kako je preduzeće od osnivanja bilo u javnom vlasništvu, tako i cijena prelaska nije predstavljala značajniji trošak za naše sugrađane. Međutim, prelaskom ovog prirodnog monopola u privatne ruke, isključivi cilj novog vlasnika je postala maksimalizacija profita, što je dovelo do skoro dvostruko većih cijana prelaska sa obale na obalu.

Koalicija SDP-URA će u okviru buduće lokalne vlasti insistirati na formiranju opštinskog preduzeća za trajekt prevoz, kreditnom linijom obezbijediti trajetke koji bi po znatno nižim cijanama prevozili naše sugrađane i sve one koji se odluče da posjete Novi. Sigurni smo da će se prepoznati finansijski interes za ovaj projekat i u susjednom Tivtu, pogotovo ukoliko uzmemo broj vozila koja saobraćaju tokom ljetnjih mjeseci.

Danas je Novljanima jeftinije otići u Dubrovnik, platiti parking i kafu, nego poći do Tivta i zbog toga nam je potreban ozbiljan plan kako bi ovaj problem ublažili ili riješili. Rješavanje ovog problema će takođe pomoći poboljšanju uslova za privredne aktivnosti Herceg Novog, većoj mobilnosti turista, učenika i studenata u okviru crnogorskog primorja.

Zbog toga, podrška za listu SDP-URA Vazda znači jefitiniji prevoz za sve naše sugrađane, a ne punjenje privatnih džepova, navodi na kraju saopštenja Marija Bekić.

 

Plaćeni izborni program

Nema komentara