MARINA STANIŠIĆ NAKON BOKEŠKIH GULOZECA PRELAZI NA ISTRAŽIVANJE BOKEŠKIH ROMANIZAMA

MARINA STANIŠIĆ NAKON BOKEŠKIH GULOZECA PRELAZI NA ISTRAŽIVANJE BOKEŠKIH ROMANIZAMA

0
Podijeli

Autorka dviju knjiga o bokeškim specijalitetima (“Gulozece iz Bokeškog kuvara I i II “) Novljanka, Marina Stanišić za domaće i furešte priprema veče Bokeških gulozeca, koje će u subotu biti održano u restoranu “Bluefin” na Škveru.

S obzirom da je ovo u pravoslavlju kraj mesokusne sedmice, Stanišićka je “sastavila” mesni pokladni meni, od bokeških specijaliteta. Posjetiocima, gurmanima i svima koji se odluče za tradicionalnu mediteransku večeru, na trpezama će biti ponuđeno predjelo od domaćeg pršuta, sira iz ulja, škalonja i maslina. Nakon toga, služiće se raštan sa punjenom kuljicom, suvim mesom, kobasicama i bumbarima. Neizostavna na meniju je i tjestenina, odnosno pašticada sa njokama, na kraju će uslijediti čuvena Peraška torta.
Stanišićka za naš radio kaže da su pripreme za ovaj jedinstven događaj na kojem će se spojiti šmek bokeške kužine i bokun naših specijaliteta, uveliko u toku.
“Interesovanje je zaista veliko koliko sam informisana, i trebalo bi napraviti još jednu večeru ovakvog tipa”.
Međutim, zbog sirne sedmice koja slijedi, Stanišićka nije mogla da prcizira kada bi se mogla organizovati slična večera. Ipak zainteresovani još imaju vremena da obezbijede ulaznicu za ovaj gurmanski šou, po cijeni od 20 eura.
Stanišićka je do sada objavila i promovisala dvije knjige bokeških specijaliteta – slatke i slane. Više je nego zadovoljna reakcijama koje su izazvale među ljubiteljima “duboke ožice”. Ipak, uz svu ljubav i vrijeme koje je uložila u objedinjavanje bokeških specijaliteta, Stanišićka kaže da je sve to već pomalo umorilo iako “nikada nije sve rečeno”, ali, kako naglašava, sprema se za novi “projekat”, koji nema dodirnih tačaka sa kužinom.
“Baviću se mikro romanizmima sjeverozapadne Boke. Počela sam već sa prikupljanjem, a to je posao koji zahtijeva dosta obilaženja našeg okruženja. Intenzivniji rad počinjem sljedeće sedmice”.
Kako je dodala, to je studiozan, obiman i zahtjevan posao koji će iziskivati dosta vremena, pa tako nije mogla sa sigurnošću da kaže kada će nas obradovati novom knjigom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code