Marinko Vlašić: Moramo razvijati dobrosusjedske odnose

Marinko Vlašić: Moramo razvijati dobrosusjedske odnose

746
0
Podijeli

marinko vlasicDubrovačka Udruga antifašista posjetiće sjutra opštinu Herceg Novi u okviru rekreativnih izleta kojima obilaze Crnu Goru, gdje će im domaćini biti Udruženje boraca NOR-a 1941-1945 i antifašista.
Biće to deveta posjeta članova Udruge Crnoj Gori.
Saradnja dubrovačke Udruge antifašista sa Udruženjem boraca NOR-a i antifašista Crne Gore počela je 2008. godine i do sada se se uključili borci i antifašisti iz više crnogorskih gradova – Podgorice, Kolašina, Žabljaka, Bara, Tivta, Kotora, Danilovgrada, i sjutra će i oni iz Herceg Novog.
Kako je za Radio Jadran kazao tajnik Udruge, Marinko Vlašić, doći će oko 40 članova iz Dubrovnika. On je ocijenio ove posjete veoma značajnim za održavanje dobrosusjedskih odnosa:
“Suradnju i dobrosusjedske odnose moramo imati, unatoč svemu onome ružnom što nam se dogovdilo prije 25 godina. Mi ćemo to naravno imati u pamćenju, ali moramo surađivati i gajiti dobrosusjedske odnose”, poručio je Vlašić.
U okviru posjete, sjutra u 9 h u Institutu Igalo, na II fazi, planiran je koktel dobrodošlice, nakon čega će biti upriličen obilazak Titove vile.
Posjeta spomeniku palim borcima na Savini i polaganje cvijeća predviđeno je za 10 h.
Ukoliko vremenske prilike budu dozvolile, u 11 h trebalo bi da bude organizovan i obilazak Mamule, jednim od trajekata “Pomorskog saobraćaja“. Kako je najavljeno polazak je iz zeleničke Luke. Nakon toga, za sve članiove organiziovan je ručak u konobi “Krušo”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code