Mark Olson i Alehandro Eskovedo na SeaRock festivalu u Kotoru

Mark Olson i Alehandro Eskovedo na SeaRock festivalu u Kotoru

694
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

SeaRock festival, koji organizuje NVO “SeaRock”, ugostiće ovog ljeta u Kotoru dva izuzetno cijenjena rok muzičara, a riječ je o kantautoru Marku Olsonu i rock umjetniku Alehandru Eskovedeu. SeaRock festival održaće se 21. i 22. jula na ljetnjoj pozornici u Kotoru. Ulaz će, kao i svih prethodnih 6 godina biti besplatan.

Mark Olson je američki kantautor porijeklom iz Minneapolisa, osnivač je legendarne alternative country grupe Jayhawks, sa kojima nastupa od 1985 do 1995. Bend je objavio 4 albuma. Olson, ipak, napušta Jayhawks 1995 da bi svirao sa svojom tadašnjom suprugom Victoriom Williams, sa kojom ostvaruje saradnju kroz projekat ” Original Harmony Ridge Creekdippers”, koji do 2006. objavljuje sedam albuma.

Picerija i restoran

Nakon ovog perioda, Mark Olson kreće u solo karijeru koja traje do danas (pored kratkog povratka u Jayhawks i još jednog albuma „Mockingbird Time“ iz 2011), i u okviru koje proširuje svoj muzički izraz obogaćen emocionalnijim pristupom i nekonvencionalnim metodama.

Alehandro Eskovedo je karijeru započeo u bendu The Nuns, proslavljene punk inovatore iz San Francisca, nastavio sa alt-country pionirima Rank & File i teksaškim rockenrollerima True Believers. Od 1992 započinje solo karijeru i dobitnik je mnogih muzičkih nagrada i priznanja: 1998 časopis No Depression proglašava ga za autora decenije, a odAmericana Music Association’s dobija životno prizanje za izvođača 2006.

Zlatni sponsor SeaRock festivala je Nikšićko Pivo, pokrovitelji Turistička Organizacija Opštine Kotor i Opština Kotor. Suorganizator je Kulturni Centar “Nikola Đurković” Kotor.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code