Marko Mirjanić (Demos): Igalo zaslužuje osnovnu školu

Marko Mirjanić (Demos): Igalo zaslužuje osnovnu školu

1492
0
Podijeli

Generacije i generacije stanovnika Igala, najveće mjesne zajednice u Herceg Novom sa preko 7000 stanovnika, vec decenijama sanjaju san o izgradnji osnovne škole navodi u saopštenju nosilac izborne liste DEMOS – PRAVO NA BUDUĆNOST ZA HERCEG NOVI, Marko Mirjanić.

Sadašnje privremeno rješenje isturenog odjeljenja osnovne škole Dašo Pavičić u Igalu u potpunosti je neodrživo. U ovom trenutku 160 mališana od prvog do četvrtog razreda pohađa nastavu u veoma lošim uslovima. Prostorije škole od 1994.  godine  nalaze se u potpuno oronulom objektu bivšeg dječijeg odjeljenja instituta. Takodje matična škola na Toploj, iako renovirana, poptuno je preopterećena. Aktuelna državna vlast već decenijama ponaša se neodgovorno po ovom pitanju a baš ovih dana u posjeti Herceg Novom bio je i ministar prosvjete, inače deveti po redu , koji obećava izgradnju škole. Formirana je i neformalna grupa građana – roditelja naše djece, koja je pokušala da pokrene ovu priču sa mrtve tačke ali su u opštini dobili odgovor u vidu potencijalne lokacije za izgradnju škole na kojoj nisu riješeni imovinsko pravni odnosi.

Picerija i restoran

Nova lokalna uprava mora ozbiljnije pristupiti rješavanju ovog problema prije svega kroz iznalaženje adekvatne i imovinski neopterećene lokacije kao i kroz insistiranje kod nadležnih državnih organa kako bi realizacija ovog kapitalnog projekta započela što prije i kako ne bi ostala jos jedno predizborno obećanje. Za Izbornu listu DEMOS – PRAVO NA BUDUĆNOST ZA HERCEG NOVI realizacija ovog projekta je prioritet – navodi se u saopštenju.

Plaćeni izborni program

Nema komentara