MAS GINTAŠ UMJESTO ĆELTIKĆOGLUA – POČELO KONZERVIRANJE GRADILIŠTA

MAS GINTAŠ UMJESTO ĆELTIKĆOGLUA – POČELO KONZERVIRANJE GRADILIŠTA

131
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Zbog turističke sezone danas je počelo konzerviranje gradilišta kolektiora duž novske obale. Radove obavlja 7 ekipa i veliki broj radnika u dvije ili tri smjene, ali posao je povjeren novoj firmi iz Turske.

Nakon što je 14. maja i zvanično raskinut ugovor sa turskom kompanijom Ćeltikćoglu o gradnji kolektora, uoči praznika, Društvo za izgradnju kanalizacione i vodovodne infrastrukture potpisalo je Aneks Ugovora sa Mas Gintašom, koji gradi postrojenje za preradu otpadnih voda u Meljinama. Ovo je potvrđeno i na operativnom sastanku za praćenje priprema za turističku sezonu.
Mas Gintaš se obavezao da će sa svojim podizvođačima, u najkraćem roku konzervirati gradilišta duž Šetališta i Rivijere, a javne površine na kojima su izvođeni radovi vratiće u prvobitno stanje.
Počinju od Šetališta kod tvrđave Forte mare, pa sve do kružnog toka u Meljinama. Na Rivijeri će raditi od Bijele do Zelenike jer u svim mjestima ima dionica koje treba obnoviti, pogotovu na pozicijama gdje su postavljane nove pumpne stanice, kao što je u Đenovićima, gdje je situacija najkritičnija.
Ovi poslovi moraju se raditi u koordinaciji sa javnim preduzećima jer se prije asfaltiranja, u trupu puta moraju postaviti sve instalacije. Na nekim pozicijama biće nanijet samo prvi sloj asfalta pošto posao na kolektoru nije završen (nisu izvedeni priključci).
Potpredsjednik opštine Dragan Janković je ocjenio da se kasni sa konzervatorskim radovima, ali je izrazio nadu da će Mas Gintaš završiti taj posao što je moguće prije.
– Osim popravke puteva i Šetališta, neophodno je instalirati ili popraviti javnu rasvjetu i vratiti u prvobitno stanje parapete i potporne zidove. To je najvažniji posao u susret sezoni – kazao je Janković i zamolio građane za strpljenje i razumjevanje ukoliko se dogode kvarovi na sistemu ili dođe do prekida instalacija u toku izvođenja radova. Želja svih je da se ovi javni objekti što prije vrate u prvobitno stanje, poručio je Janković.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code