Maslinarsko društvo Boka prvi put na Sajmu hrane

Maslinarsko društvo Boka prvi put na Sajmu hrane

910
0
Podijeli

images_slike_ilustracija_maslinaNa Jadranskom sajmu u Budvi od sjutra će biti orvoren dvodnevni 42 Sajam hrane.

Posvećen agrobiznisu, Sajam hrane okupiće izlagače iz oblasti prehrambene industrije, poljoprivredne proizvodnje, vinarstva i vinogradarstva, alkoholnih i bezalkoholnih pića, mediteranskih kultura, industrije kafe, maslinovog ulja, pčelarstva i medarstva, organske hrane, prerade ribe, konditorskih proizvoda, pakovanja i ambalaže. Namijenjen je i predstavljanju opreme za preradu i pripremu hrane, proizvoda hemijske industrije, ponude proizvođača, uvoznika i distributera poljoprivredne mehanizacije, kao i proizvoda i usluga distributivnih lanaca.

Picerija i restoran

Na sajmu će se prvi put predstaviti i desetak članova Maslinarskog društva Boka, kazala je Radiju Jadran predsjednica društva Vesna Đukić:

“Društvo nastupa kao grupa proizvođača koja, osim naših stalnih proizvođača maslinovog ulja i stolne masline, i proizvođače meda, sokova, vina i proizvođači prerađevina od mesa i mlijeka. To je za nas vrlo značajno jer naše društvo tako dobija više članova ali i bolju reputaciju u javnosti”, navela je Đukićka.

Ona je kazala da sajam nije prodajnog već izložbenog karaktera ali ukoliko posjetioci budu zainteresovani za kupovinu proizvoda, cijene će zavisiti od izlagača:

“Mi se nadamo da će posjetioci prije svega uživati u degustaciji, a o cijenama ne mogu da govorim, jer ne prodajem svoje proizvode, pa samim tim ne mogu govoriti ni o cijenama drugih ponuđača”, dodala je Đukićka.

Kad je riječ o aktivnostima Maslinarskog društva Boka, aktuelni su obilasci maslinjaka, rezidba i đubrenje su okončani, kao i zaštita protiv gljivičnih oboljenje kao što je Puanovo oko. Ona ističe da su maslinari upozoreni na novu štetočinu koja se pojavila u Italiji i Francuskoj , koja još uvijek nije evidentirana u Crnoj Gori, ali maslinari svakako moraju preduzeti neophodne preventivne mjere:

U toku je i nabavka sadnica masline iz Hrvatske, jer je nabavka iz Italije zabranjena, pa se tako pronalaze najbolji načini da se sadnice obezbijede, a da se pri tom ne uveze neka štetočina. Interesovanje je veliko, kako članova tako i onih koji nijesu članovi društva.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code