MASS GINTAŠ PRATI DINAMIKU UGOVORA ZA POSTROJENJE U MELJINAMA

MASS GINTAŠ PRATI DINAMIKU UGOVORA ZA POSTROJENJE U MELJINAMA

0
Podijeli

Dok danas ističe prvobitni rok za završetak radova na vodovodnoj i kolektorskoj mreži na trasi od Kumbora do Kamenara, koje izvodi turska kompanija Ćeltikćioglu, a ni pola posla nije obaljeno, na drugoj strani, iz druge turske kompanije Mass Gintas, koja gradi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Meljinama potvrđuju da radovi teku planiranom dinamikom.

Probleme prouzrokuju jedino vremenske neprilike, kazali su našem radiju iz ove kompanije, ali ipak se nadaju da će ispoštovati planirani rok završetka radova – septembar ove godine.
Do sada su izgrađena 2 sabirna bazena za biološku razgradnju, a privode se kraju i preostala dva. U njihovu izgradnju je utrošeno preko 8 000 m3 betona, preko 6 000 m3 armature i odvezeno je oko 40 000 m3 materijala. Poslije završetka grubih građevinskih radova, slijedi faza dopremanja i montaže hidro-mašinske i elektro opreme.
Na gradilištu je svakodnevno angažovano do 25 radnika, kao i odgovarajuća mehanizacija.
Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda opsluiživaće 65300 stanovnika. Koštaće 8,8 miliona eura. Projekat se finansira iz kreditnih sredstava njemačke razvojne banke (KfW) u iznosu od 6,3 miliona eura, sredstvima Opštine Herceg Novi u iznosu od 1,19 miliona eura i učešćem Vlade Crne Gore u iznosu od 1,33 miliona eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code