MATICA CRNOGORSKA, OGRANAK HERCEG NOVI PRIREDILA NAGRADNO NADMETANJE UČENIKA

MATICA CRNOGORSKA, OGRANAK HERCEG NOVI PRIREDILA NAGRADNO NADMETANJE UČENIKA

628
0
Podijeli

Svake godine Ogranak Matice crnogorske u Herceg Novom organizuje svečanost povodon nagradnog konkursa u čast Dana nezavisnosti Crne Gore, na kome se učenici nadmeću kroz sliku, riječ i film na zadatu temu. Ovoga puta zadatak je naslovljen: “Tvrđave Herceg Novog”. Radove je ocjenjivao žiri u sastavu: mr Marija Čolpa, Petar Marković, Mirko Kosić i Mirna Jovanović Peulić.

Proglašenje najboljih radova i dodjela prigodnih nagrada, uz izložbu svih nagrađenih radova, priređeno je u prostorijama Matice crnogorske, Ogranak Herceg Novi.
– Bilo je preko 150 učesnika i ukupno je nagrađeno 49 učenika, đece iz vrtića, osnovnih i srednjih škola uzrasta od 4 do 19 godina. Nadmetali su se u likovnim disciplinama (crtež, akvarel, tempera, ulje na platnu, reljef, skulptura…), u literarnim radovima i filmskom jeziku. Prezadovoljni smo odzivom đece, roditelja i profesora. Očekujemo da svake godine konkurs bude masovniji – kaže nam Mirko Kosić, iz Ogranka Matice Crnogorske.
Izdvajamo samo prvonagrađene. U tehnici skulptura za rad „Novska tvrđava od Ljubavi” pobjednici su djeca iz JPU „naša radost, Vaspitne jedinice Igalo. Autori (tvrđavu gradili) : Iskra Padrov, Sanja Ljubisavljević, Teodora Sladović, Andrija Sladović, Andrea Đukić, Jakov Perišić i (starija grupa vrtića) ; Petar Borozan, Luka Todorović, Ilja Samardžić, Lorena Tokić, Maja Striković, Filip Janjušević, Valentina Jaha, Matija Radojević.

Picerija i restoran

U kombinovanoj tehnici- kolaž, prvi je rad 6-ogodišnjeg Neđa Radovića iz JPU ”Naša Radost”. Mia Uković koja ima 4 godine i pohađa vrtić na Savini prva je u tehnici floimasteri i pastelne boje, u stiroporu 6-ogodišnja Anđela Vlaović, u linorezu je grupna nagrad pripala osmacima Petru Vuloviću, Konstantinu Maloviću, Jasni Perović, Borisu Fanfaniu i Tini Ognjenović.
Anđela Vujačič iz IX razreda OŠ ,,Ilija Kišić” je pobjednica u tehnici tuš, a u grafici Ilija Ninković iz OŠ ,,Milan Vuković”.
Najbolji akvarel uradila je Ivana Bogoslavljević (VIII) ,,Ilija Kišić”, a ulje na platnu Jovana Subić iz II razreda Gminazije SMŠ „Ivan Goran Kovačić.”
U skulpturi najbolji su bili učenici Srednje škole ,,IVAN GORAN KOVAČIĆ”, Nikolina Lučić, Jelena Sredanović, Anastasija Rostović, kao i u tehnici kombinovano Natalija Trifunović.
Specijane nagrade u tehnici flomaster pripale su učenicama OŠ „Lija Kišić” Milici Radulović i Jovani Mićunović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code