Matija Bošković iz OŠ “Milan Vuković” prvak države iz engleskog jezika

Matija Bošković iz OŠ “Milan Vuković” prvak države iz engleskog jezika

12
Podijeli

Učenik 9. razreda OŠ “Milan Vuković” sa Savine, Matija Bošković, osvojio je prvo mjesto na državnom takmičenju iz stranih jezika za učenike osnovnih škola, koje svake godine organizuje Javna ustanova Ispitni centar iz Podgorice.

Matija je u konkurenciji od 144 osnovca najprije bio među prvih 10 đaka koji su prošli pismeni dio ispita, čime je stekao pravo da učestvuje na usmenom dijelu, objasnio je direktor oš “Milan Vuković”, Željko Bojović.

Picerija i restoran

On je kazao da će biti nagrađeni Matija i njegova mentorka, profesorica engleskog jezika, Slavica Vasiljević, ali nije mogao da precizira o kakvoj se nagradi radi niti kada će one biti uručene.

Bojović je kazao i da se međunarodna takmičenja organizuju samo za prirodne nauke, zbog čega Matija neće imati priliku da se takmiči na višem nivou.

12 Komentari

 1. Divno je kako uvijek ima izuzetaka koji nam daju nadu! Bravo za ucenika i za profesoricu. Osvajaju nasa djeca nagrade u osnovnim i srednjoj skoli, bravo za Jadran koji nas upoznaje sa tim divnim dogadjajima!

  4
  2
 2. Bravo za Matiju ali I veliko bravo za nastavnicu Slavicu, koja je prepoznala I razvijala njegov dar ! Ovo je njen cetvrti drzavni prvak a to sigurno nije slucajnost.

  14
 3. Ne znamo ni srpski da pricamo, ne znamo ni kako nam se zove jezik ali zato engleski mora da se uči.Baš se pitam da li u engleskoj dobijaju nagrade za poznavanje srpskog jezika?E državo…

  2
  31
  • Kako neko miješa babe i žabe… Upoređivati srpski, to jeste crnogorski jezik, sa jezikom koji se u cijelom svijetu koristi i razumije je bez smisla. I treba djeca da uče strane jezike, makar kod nas u CG mogu nešto i da rade kad ih znaju. Ako išta mogu i da odu u te iste strane zemlje ako im ovdje ne odgovara…

   6
   1
 4. Hoce li dobiti novcanu nagradu od opstine? Ili ce ostati bez nje kao i sportista godine. Jos ste za sportistu godine napisali da je dobio i plaketu i nagradu, a iz pouzdanih izvora znam da od opstine nije ni centa dobio. Ne poznajem licno ni Milosavljevica koji je sportista godine ni Boškovica ali stramota je to sto se mlade nade nasega grada tako nepravedno zapostavljaju a novac odlazi u pogresne ruke. Da podsjetim samo da jedan od primljera koliko se novca odvojilo da prvu, drugu i trecu nagradu za maske na maskembalu u Institutu. Nemam nista protiv toga ali je nepravedno da neko dobije nagradu opstine a neko ne. I moze li mi neko reci ko i kako o tome odlucuje????

  29
  2

Ostavite komentar

*

code