MATO MIŠKOVIĆ: DIO REMONTA HE PLAT JE ZAVRŠEN, POSAO ĆE BITI NASTAVLJEN...

MATO MIŠKOVIĆ: DIO REMONTA HE PLAT JE ZAVRŠEN, POSAO ĆE BITI NASTAVLJEN U OKTOBRU

198
0
Podijeli

Poslije 22 dana ponovo je napunjen vodom iz Goričkog, odnosno Bilećkog jezera, hidrotunel Gorica – Plat i puštena je voda ka hercegnovskoj opštini, potvrdio je danas za Radio Jadran direktor HE Dubrovnik, Mato Mišković.

On objašnjava i zašto su ove godine radovi na hrvatskoj strani, na postrojenjima HE Plat potrajali, zašto je Herceg Novi imao strože restrikcije vode i zašto će grad opet biti bez dotoka 400 sekundnih litara vode.
– Riječ je o velikom remontu, koji nije rađen 50 godina, vrijednom 26 miliona eura, zbog čega će obustava dotoka vode ka Novom morati da se uradi još jednom tokom oktobra. Sve što smo mogli za sada, to smo i učinili. Bio nam je prioritet da uradimo što više posla i da se voda što je prije moguće pusti za Herceg Novi.
Kako je dodao Mišković, jedan od velikih agregata je obnovljen, drugi je na remontu, što je veliki poduhvat na koji su bili primorani u HE Dubrovnik. Mišković navodi da bi u ovom „prvom krugu” remontovanja sve trebalo biti završeno do kraja sedmice, a finalizacija kompletnog posla očekuje se početkom novembra.
Kako god, voda iz sistema Plat trebalo bi do Filter stanice u Mojdežu da stigne u toku dana, kazala je za opštinski portal, v.d. direktorica hercegnovskog Vodovoda Jelena Đaković.
– Tunel je napunjen i voda je iz Vodostana Plat krenula ka Herceg Novom. Kada stigne do Filter stanice Mojdež slijede redovne procedure ispiranja sistema i ispitivanje kvaliteta vode. Tek kad zadovolji sve parametre kvaliteta biće voda puštena u sistem prema potrošačima. Kada će to biti ne mogu da kažem dok ne vidimo kakvog je kvaliteta voda koja nam stiže iz prekograničnog sistema, objasnila je Đakovićka i obećala da će kad budu imali izvjesniju situaciju o tome obavjestiti građane.
Velike su šanse da potrošači sjutra, nakon 23 dana iscrpljujućih restrikcija, imaju redovno snabdjevanje. Kako se to još uvijek sa sigurnošću ne može reći, iz Vodovoda informišu da je plan restriktivnog režima snabdejevanja danas i sjutra isti kao i prethodnih dana. Najveći dio gradskog područja sinoć je imao vode četiri sata od 19 do 23 časa.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code