Maturanti bokeljskih srednjih škola plesali kvadrilu

Maturanti bokeljskih srednjih škola plesali kvadrilu

5272
0
Podijeli

Uz zvuke Štrausove opere “Slijepi miš”, 136 maturanata SMŠ Ivan Goran Kovačić otplesalo je kvadrilu podno novske Tore. Oni su zajedno sa vršnjacima iz 75 gradova i 6 evropskih zemalja, tačno u podne, pokušali da obore Ginisov rekord u najmasovnijem sinhronizovanom plesu na svijetu. Instruktorka plesa je bila matuturantkinja Milica Đaković.kvadrila hn 200516 1
Maturante je pozdravila predsjednica Opštine, Nataša Aćimović, koja je rekla da je Herceg Novi srećan i ponosan grad sa ovako divnom i ornom generacijom mladih.

– Ostanite dostojanstveni i svoji, zadržite plemenitost i iskrenost koju vam je mladost podarila, slijedite ono u što vjerujete, jer je u dosljednosti i upornosti moć ostvarenja. Budite zahvalni svojim roditeljima i profesorima koji su se, izbrušeni iskustvom i vremenom,  zalagali da vas nauče što više i učine vas spremnijim za neizvjesnosti koje vas čekaju – poručila je Nataša Aćimović.

Picerija i restoran

kvadrila hn 200516 acimovic

Ona je dodala da su maturanti  naša nada, kojima prepuštamo kormilo  budućnosti uvjereni da će sa Herceg Novim u srcu i duši sav svoj entuzijazam, stečena znanja i nauk uložiti u njegov napredak.

– Ako se vratite da živite i radite ovdje biće to sjajno, a ako ostanete negdje u bijelom svijetu opet ćete ga nositi sa sobom, opet pored srca i duše i uvijek ga pominjati i isticati kao znak privilegije i važnu biografsku činjenicu – uputila je lijepe riječi mladima  predsjednica Aćimović.

Tradicionalna žurka na tvrđavi Kanli Kula organizovana je za maturante nakon plesa.
Kvadrilu su plesali i maturanti kotorske i tivatske Gimnazije, kao i Srednje pomorske škole Kotor.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code