Maturanti srednje škole učili o dobrovoljnom davanju krvi

Maturanti srednje škole učili o dobrovoljnom davanju krvi

1
Podijeli

Edukativnu radionicu posvećenu davalaštvu krvi upriličio je danas Klub dobrovoljnih davalaca krvi Herceg Novi u saradnji sa odjeljenjem transfuzije bolnice Meljine u prostorijama SMŠ “Ivan Goran Kovačić”, informiše za naš Radio Zoran Srdanović iz kluba.

Radinoca je okupila oko 60 maturanata, uvodnu riječ održao je direktor školskog centra, Momir Dragućević, a nakon njega i načelnica transfuziološkog odjeljenja bolnice u Meljinama, Krunoslava Burić. Ona je govorila o istorijatu, značaju i humanoj strani davalaca krvi, kao i ko sve može donirati krv i slično.

Picerija i restoran

Srdanović je maturante upoznao o istorijatu kluba, dosadašnjim akcijama i planovima za budućnost. Po njegovim riječima ova radionica bila je samo početak saradnje sa SMŠ “Ivan Goran Kovačić”, a u planu je održavanje niza radionica ove vrste, kako bi se učenicima približio značaj davalaštva krvi.

Srdanović je najavio i veliku akciju davanja krvu za februar, koju će sprovoditi u saradnji sa učenicima škole.

1 komentar

  1. Dobrovolhnu sam davalac krvi ali već dvije godine u Herceg Novi nije moguće sa se da krv pošto u Meljine kažu da ne smiju da vade krv već da idem do Kotora!? Zašto i ko to radi i zarad kojeg interesa? Nešro što je potrebno,humano velukodušno je ,ustvari,stopirano!Zašto i kome je to u Ministarstvu zdravlja u interesu?

Ostavite komentar

*

code