Mažoret klub Lili donosi medalje i priznanja sa evropskih takmičenja

Mažoret klub Lili donosi medalje i priznanja sa evropskih takmičenja

2140
2
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Nekada je na prostoru Jugoistočne Evrope postojao samo jedan mažoret tim i bilo je dovoljno da se djevojke pojave zimi u kratkim suknjama i da to izazove oduševljenje. Vremenom, nastajalo je sve više timova i sa porastom konkurencije trebalo je napraviti nešto što bi baš taj tim izdvojilo od ostalih.

mazoret-klub-lili-3Počele su koreografije sa više rekvizita, uniforme su postale modernije, a plesni koraci obavezni. Zatim su došla takmičenja i prvenstva da bi se prikazalo naučeno u uvježbano. Sada mažoretke puno više treniraju i vježbaju  sa rekvizitima, tako da je danas veći prestiž biti mažoretka nego nekada, priča za Radio Jadran trenerica i koreografkinja kluba Lili, Ljiljana Porobić.

Picerija i restoran

Mažoret klub Lili Herceg Novi nedavno je proslavio tri godine rada, a protekla godina za njih je bila veoma uspješna, sa dosta nastupa.

mazoret-klub-lili-1 – Klub je počeo sa radom krajem 2013. godine sa dvadesetak članica u kategorijama pčelice i seniorke. Poslije tri godine duplirali smo članstvo i sada radimo sa sve četiri kategorije (pčelice, kadeti, juniorke, seniorke) kao i sa tri rekvizita (pomponi, štap, mejs). Ove godine prvi put imamo juniorsku formaciju i u fazi smo kompletiranja uniformi za njihove nastupe. Zahvalni smo Opštini koja je  pomogla  nabavku čizama – navodi Porobićka.

mazoret-klub-lili-2Na naše pitanje da li očekuju poziv za učešće na Prazniku mimoze, ona kratko kaže:

– Ne. Da li smo spremne ukoliko nas pozovu? I te kako. Praznik mimoze je nešto što je obilježilo Herceg Novi. Za Praznik mimoze vezuju se mažoretke, maskenbali, karnevali, fešte od ribe, vina, mimoze.

Prvi nastup mažoretki Lili bio je u junu 2014. godine u Herceg Novom na Međunarodnom dječjem karnevalu i onda u naredne dvije i po godine slijedi stotinjak nastupa u zemlji i inostranstvu. Učestvovale su na ljetnjim i zimskim karnevalima u okruženju, na međunarodnim takmičenjima, kao i na tri evropska prvenstva u Rumuniji, Francuskoj i Hrvatskoj predstavljajući Crnu Goru. Donijele su tri evropske medalje, jedno srebro i dvije bronze.

mazoret-klub-lili-4– Vlasnice smo i osam medalja sa međunarodnih takmičenja. Sve ove uspjehe proslavile smo dobrim žurkama. Žurkom smo obilježile rođendane kluba i Nove godine, a za Noć vještica priređujemo kostimirane žurke kojima razvijamo umijeće maskiranja, šminkanja i ponašanja pod maskom. Našim mamama priredile smo nastup za 8. mart, a za sve roditelje novogodišnju priredbu – kaže Ljiljana Porobić.

U klubu je primaran mažoret ples, formacijski i neformacijski, ali za karnevale pripremaju i druge plesove adekvatne kostimima, kao i za neke tematske nastupe. Neke od manifestacija  na kojima su učestvovale su: Torta za osmjeh, Njihov osmjeh vrijedi više, Pozdrav gradu, Dječja nedjelja, Međunarodni dan djeteta, Mala fešta od naranče, jesenjih ukusa, sira i smokava, Sajma maslina i vina, Svjetsko novinarsko prvenstvo u tenisu, promocija knjiga, ljetnje turističke fešte u organizaciji Mjesnih zajednica.

mazoret-klub-lili-5 – U okviru Praznika mimoze naše mažoretke nastupile su u februaru 2015. godine u Baošićima zabavivši goste do dolaska povorke. Na ljetnjim turističkim feštama nastupali smo uz  saradnju sa Mjesnom muzikom Đenovići, klapom Stari kapetan i VIS-om Exodus. Ovi nastupi pomogli su nam da jednim dijelom finansiramo odlazak na Evropsko prvenstvo mažoretki i tako malo olakšamo roditeljima od kojih imamo veliku podršku – kaže Porobićka.

U toku je uvježbavaje nove koreografije i pripreme za Evropsko prvenstvo, Plan je učešće sa dva rekvizita, kao i prošle godine, samo sada u više kategorija jer imaju i juniorke. Klub Lili sprema se i za  nadolazeće karnevale izradom kostima i uvježbavanjem koreografija, a onda i za nove ljetnje fešte.

Iz mažoret kluba Lili pozivaju sve djevojčice i djevojke koje imaju smisla za muziku i scenski pokret da im se pridruže. Zahvaljuju OŠ “Dašo Pavičić” čije prostorije koriste za treninge, Mjesnim zajednicama od Meljina do Bijele. Nadaju se da će ove godine sarađivati i sa Mjesnim zajednicama Herceg Novi i Igalo.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code