Početna Društvo Mažoret klub “Lili” sa tri medalje na Evropskom prvenstvu

Mažoret klub “Lili” sa tri medalje na Evropskom prvenstvu

1

Članice Mažoret kluba “Lili” iz Herceg Novog na Evropskom prvenstvu mažoretki u Sokobanji (Srbija) osvojile su tri medalje, čime su broj osvojenih nagrada u ovoj godini zaokružile na 10. One su u svojim vitrinama dodale dvije srebrne i jednu bronzanu medalju.

Prema riječima trenerice i koreografkinje u klubu, Ljiljane Porobić, djevojke su vrijedno i naporno trenirale i iskreno se nadale da će to krunisati medaljama.

Picerija i restoran

Formacija juniori pompon show osvojila je bronzu, ali kako se plasman računa po osvojenim bodovima, one su se jedine popele na pobjedničko postolje kao prve u svojoj kategoriji i jedine osvojile medalju.

– Nadale smo se, ali to je sve kao lutrija. Igra se 4 do 5 minuta i nema ponavljanja. Tako da, ako se neka oklizne, ako se loša doda bufna ili tako nešto, sudije to sve kažnjavaju. Mi smo za formaciju uspjele da skupimo bodove za bronzu, jer nismo mogli više. Ali niko nije skupio ni više bodova od nas – navodi ona.

Kadetkinje Mirjana Unković i Suzana Novčić osvojile su srebro u kategoriji duo pompon, a u seniorskoj kategoriji solo pompon Ida Porobić je takođe bila srebrna.

Inače, Mažorekte kluba “Lili” bile su jedine predstavnice Crne Gore na Evropskom prvenstvu i prvi put su se takmičile u kategoriji štap.

Solo štap prvi put na nekom takmičenju plesala je kadetkinja Ivana Vujičić, koja je počela da trenira mažoret ples prije nepunu godinu. Ona je u veoma jakoj i brojnoj konkurenciji, od oko 20 takmičarki, ostavila iza sebe mnogo iskusnije mažoretke. Ona nije osvojila medalju, ali u Klubu njen rezultat smatraju najvećim uspjehom.

Članice kluba sada će na zasluženi odmor, a od 1. oktobra počinju sa redovnim treninzima, te očekuju da će im se pridružiti još djevojčica.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code