Mediteranska priča na 300 godina starim crijepovima Josipa Tripovića

Mediteranska priča na 300 godina starim crijepovima Josipa Tripovića

3
Podijeli

Izložba pod nazivom “Mediternaska priča koja broji 300 godina”, autora Novljanina Josipa Tripovića, biće otvorena sjutra u Spa galeriji Instituta Igalo, u 20 časova.

Josip Tripović, poznat i kao autor autobiografske knjige “Kad dodirneš dno”, na prvoj samostalnoj izložbi predstaviće se neobičnom tehnikom slikanja, na crijepu starom 300 godina sa porodične kuće, otkriva za Radio Jadran.

Picerija i restoran

– Radim crteže akrlinim bojama. Svaki je zaseban i inspirisan je Bokom kotorskom. Svako je mjesto zastupljeno, ne direktno, već iz moje glave. Može se povezati sa Perastom, Lepetanima i sa starim gradovima u Boki kotorskoj. Imam par radova, u 3D tehnici, sa mahovinom i drvetom, koje sam bukvalno oživio – priča Tripović.

Crijep koji je star tri vijeka sačuvan je od zaborava upravo oslikavanjem koje stvara živopisnu priču i dočarava sliku našeg primorja kako je nekad izgledalo. Ujedno i oživljava sami crijep koji je nekad imao sasvim drugu ulogu.

Inače, Tripović je nedavno postao i meštar karnevalske grupe “Harlekin” iz Donje Lastve. Na posljednjem karnevalu u Tivtu bio je “Drvo” u kolektivnoj maski “Bokeške vile”, za koju je uradio i koreografiju.

Izložbu u Spa galeriji otvoriće novinarka i slikarka, Vitka Vujnović. Postavka se može pogledati do 30. juna.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code