Mediteranske igre dobra provjera pred Evropsko prvenstvo za zlatne vaterpoliste

Mediteranske igre dobra provjera pred Evropsko prvenstvo za zlatne vaterpoliste

0
Podijeli

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, nakon izuzetno naporne završnice Svjetske lige u kojoj je osvojila protekle subote zlato, već danas putuje za Španiju na Mediteranske igre.

Zlatne “Ajkule”, na čelu sa selektorom Vladimirom Gojkovićem, iskoritili su kratak predah u Herceg Novom da konsoliduju redove, jer ih sjutra očekuje težak ispit u Taragoni, duel protiv reprezentacije Srbije.

Picerija i restoran

Gojković je juče saopštio spisak igrača, izmijenjen u odnosu na završnicu Svjetske lige, jer potrebno je odmoriti pojedine igrače za najvažnijie takmičenje u sezoni – Evrposko prvenstvo u Barseloni, koje je na programu od 14. do 28. jula.

Mediteranske igre bi trebalo da pokažu u kakvom je stanju reprezentacija u odnosu na neke druge rivale, poput Srbije ili Francuske, kojih nije bilo u Mađarskoj, smatra Draško Brguljan.

– To je dobra prilika da provjerimo gdje smo i u odnosu na te selekcije, naročito da vidimo kakvi su Francuzi, jer smo sa njima u grupi. Idemo u nešto izmjenjenom sastavu, ali to nije bitno, jer mislim da smo napravili jednu dobru bazu, imamo 20-ak igrača koji ravnopravno konkurišu za mjesto u ekipi – ističe Brguljan za Radio Jadran.

Sistem takmičenja na Mediternaskim igrama je malo drugačiji, nema polufinala. Postoje dvije grupe, prvi u grupama igraće finalni duel, drugi će se boriti za bronzu.

Zbog toga Brguljan smatra da je plasman u prve četiri ekipe obaveza, a prije svega pobjede protiv Portugala i Francuske. Meč protiv Srbije svakako će odlučivati o prvom u grupi, ali on očekuje borbu za medalje i u Taragoni.

Brguljan je kazao da su svi u redovima “Ajkula” itekako zadovoljni zlatom na završnici Svjetske lige, jer je igra u svih 6 mečeva bila na izuzetno visokom nivou, posebno prvi susret protiv Mađara i polufinalni portiv Španije.

– U finalu se vidio umor nakon 5 teških utakmica. I napad nam nije krenuo, imali smo neke šanse da se odvojimo kad smo poveli, kasnije smo stizali rezultat ali mislim da smo apsolutno zasluženo osvojili turnir, jer stigli smo Mađare. Nekako je i realan taj nerješen rezultat i na kraju penali. To je više kao lutrija, ali bilo smo koncentrisaniji od njih – smatra on.

Jedan od nosilaca igre u Mađarskoj, Saša Mišić ostaće u Novom da se pripremi za Evrposko prvnestvo, zbog toga se nije našao na spisku za Taragonu.

– Nadam se opet jednoj od medalja. Ali najvažnije je da se i taj turnir iskoristi kao dobra provjera u okviru priprema za Evropsko prvnestvo u Barseloni, jer to je najvažnije takmičenje ovoga ljeta – ističe Mišić.

Nacionalnu selekciju u Taragoni predstavljaće Slaven Kandić, Draško Brguljan, Jovan Sarić, Marko Petković, Đuro Radović, Aleksandar Radović, Dragan Drašković, Bogdan Đurđić, Vlado Popadić, Filip Klikovac, Uroš Čučković, Nikola Murišić i Miloš Šćepanović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code