MEDITERANSKI DAN OBALE: DEBATE O KLIMATSKIM PROMJENAMA I NJIHOVIM EFEKTIMA

MEDITERANSKI DAN OBALE: DEBATE O KLIMATSKIM PROMJENAMA I NJIHOVIM EFEKTIMA

533
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Centaralna proslava povodom 25. septembra Mediteranskog Dana obale organizovana je u Francuskoj, u „Conservatoire du littoral” koji ujedno proslavlja 40. rođendan, kao i Program za zaštitu životne sredine Ujedinjenih Nacija, Mediteranski akcioni plan (UNEP/MAP).

Domaćin je okupio Agencije iz Evrope i cijelog Mediterana koje upravljaju obalom. Crnu Goru predstavljaju predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.
Za učesnike će u okviru dvodnevnog sastanka biti organizovana predavanja, radionice i okrugli stolovi o klimatskim promjenama, prirodnosti obale, prostorom planiranju na obali, kao i o partnerstvu u upravljanju obalnim područjem.
Javno preduzeće za upravlajnje morskim dobrom Crne Gore povodom Mediternakog dana obale,u saradnji sa PAP/RAC Centrom UNEP/MAP-a, Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Nevladinom organizacijom „Zelena mreža – Green Net” iz Budve, realizuje niz aktivnosti sa temom klimatskih promjena i njihovih efekata. U osnovnim školama su pripremljene radionice na temu „Klimatske promjene i njihov uticaj na nas”) sa filmom „Dobra klima za promjene”. Biće izrađena edukativna web stranica „Klimatske promjene za djecu” na crnogorskom jezik, a promotivni materijal sa temom Dana Obale, biće distribuiran u 35 osnovnih i srednjih škola u Herceg Novom, Tivtu, Kotoru, Budvi, Baru, Ulcinju i Podgorici.
U sklopu ovih aktivnosti, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je u saradnji sa partnerima, kao i prethodnih godina, pripremilo poster na temu „Klimatske promjene”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code