MEDITERANSKI ZDRAVSTVENI CENTAR IGALO SA 5,5% BOLJIM PROMETOM

MEDITERANSKI ZDRAVSTVENI CENTAR IGALO SA 5,5% BOLJIM PROMETOM

145
0
Podijeli

institut_dr_smU očekivanju novog, trećeg tendera za privatizaciju Instituta Dr.Simo Milošević u Igalu, ovdje bilježe još jednu uspješnu godinu. Nakon što je za devet mjeseci u Mediteranskom zdravstvenom centru ostavreno  94 hiljade noćenja, ili 5,5 odsto više nego lani, to zdanje je zatvoreno. Ponovo će otvoriti vrata za posjetioce u januaru iduće godine.

U starom dijelu Instituta, tzv Prvoj fazi, nema slobodnog kreveta. Na oporavku je 350 pacijenata  – uglavnom korisnika crnogorskog Fonda zdravstva i oko 15 odsto samoplatežnih gostiju, popunjeni su do posljednjeg kreveta.  Prva faza će raditi do 3. decembra, a ponovno otvaranje biće u martu naredne godine.

Picerija i restoran

Na pitanje hoće li se bolje ovogodišnje poslovanje odraziti na standard zaposlenih, direktor za hotelijerstvo Željko Andrić kaže da je u Institutu do sada ostvareno 177 hiljada noćenja, ili 6 odsto više nego lani, ali neće biti većih zarada.

 

– Stigle su obaveze po kreditima i zbog teške ekonomske situacije neophodne su mjere štednje”, ističe Andrić.

Zaposlenima u Institutu predstoji radna pauza dok je objekat zatvoren. Pozabaviće se manjim popravkama i uređenjem, što neće biti veliki problem nakon uloženih 2 miliona eura prije dvije godine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code