Međunarodna trka Kotor-Trojica 2016: Najveća u istoriji Crne Gore

Međunarodna trka Kotor-Trojica 2016: Najveća u istoriji Crne Gore

3817
0
Podijeli

boka kotorska 5U organizaciji Auto-moto sportskog društva (AMSK) „Blažo Smiljanić” u nedjelju, 29. maja biće održana Međunarodna brdska auto trka Kotor – Trojica 2016. Trka se boduje za šampionat Centralno-evropske zone (CEZ), najstarije na svijetu, koja okuplja 14 država. Dan ranije biće održana trening trka i trka za startne pozicije.

Prema riječima direktora kluba i predstavnika Auto-moto saveza Crne Gore u CEZ-u, Tripa Bukilice, biće to najveća trka po broju takmičara u istoriji Crne Gore. Okupiće oko 120 vozača iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Mađarske, Italije, iz šest bivših jugoslovenskih republika i sa Kosova. Iz Crne Gore se očekuje učešće između 50 i 60 takmičara.

Picerija i restoran

“Sama organizacija treninga i trke na stazi dužine 4350 metara biće izuzetno složeni i zato molim gledaoce da prije svega posvete pažnju sopstvenoj bezbjednosti. Neka slušaju uputstva organizatora, sudija, redara, obezbijeđenja i policije” – upozorava Bukilica.

Prijave takmičara su do petka u 12 h na parkiralištu na Puču kod stadiona Bokelja, kada su tenhički prijem i verifikacija takmičara. Koristiće se i parking kod hotela Fjord i ispred Jugopetrola. Gosti se za smještaj upućuju na sajt Turističke organizacije (TO) Kotor, a o trošku AMSK „Blažo Smiljanić” tri do četiri dana boraviće oko 60 do 70 učesnika, stoji u saopštenju.

tripo bukilica– Staza Kotor-Trojica, dužine 4350 metara, jedna je od najboljih, ako ne i najbolja za gledanje u Evropi, jer sa pojedinih mjesta možete pratiti tri do četiri vozila odjednom. To nigdje nije moguće. Zato se nadam dobrim ocjenama i mogućnosti apliciranja za Evropski šampionat. Tada bi se ovdje okupili najjači brendovi i isto tako jake ekipe. U Buzetu, na primjer, nikada ne učestvuje manje od 200 vozila. Startnina je 200 eura, pa se samo od toga prihoduje od 40.000 do 60.000 eura. Značajno je i reklamiranje ulja, guma i ostalog iz autoindustrije – kazao je Bukilica.

Vozila će se zbog brojnosti učesnika puštati na svakih pola minuta, a zbog dinamike staza će stalno biti zauzeta sa četiri do pet učesnika. Radi bezbjednosti, oko staze su uređeni i vidikovci za pogledom na „M” krivinu.

„Napravili smo i oko 140 „nju džersija” (betosnkih odbojnika) da zaštitimo i pubiliku i vozače. Obezbijeđeno je prisustvo policije, vatrogasaca, hitne i šlep službe, redara i čistača. Oko trke će raditi 150 ljudi. Dijelićemo i uputstvo sa kartom o ponašanju na stazi”, kazao je Bukilica.

uputstvo za gledaoce trkaPovodom najave brdske trke Kotor-Trojica 2016 „INA CRNA GORA” će u petak, 27. maja na benzinskoj pumpi Tivat u terminu od 14.30 – 17.30 h, promovisati trkačke automobile INA ULTRA RACING TEAM-a i INA HISTORIC TEAM-a. Za sve kupce koji ostvare kupovinu preko 40 eura, biće obezbijeđeni dodatni pokloni.

Inače, organizacija trke koštaće oko 40.000 eura, od čega će AMSK pokriti između 17.000 i 20.000 eura. Značajana je i pomoć Opštine Kotor koja prvi put staje iza jednog ovakvog događaja, zatim Uprave za sport i mlade Crne Gore i Luke Kotor, Turističke organizacije Kotora, kao i ostalih sponzora.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code