MEĐUNARODNI HORSKI FESTIVAL OD 2. DO 4. OKTOBRA

MEĐUNARODNI HORSKI FESTIVAL OD 2. DO 4. OKTOBRA

114
0
Podijeli

Nakon uspješno održanog II Jazz summer Montenegro festivala, Muzička škola Herceg Novi i NVO Fortuna pripremaju još jedan performans.

Riječ je o I Međunarodnom horskom festivalu, koji će se održati od 2. do 4. oktobra.
Festival će biti takmičarskog, ali i revijalnog karaktera, a pošto su pripreme uveliko u toku i još se čekaju potvrde nekih horova, direktorica škole i festivala, Nada Karadžić, nije željela da otkriva puno detalja:
“Naš cilj je da pokrenemo horsko pjevanje koje baš nije zastupljeno u Herceg Novom, sa željom da ovaj festival preraste u jedno veliko regionalno, ali i evropsko takmičenje. Za sada su prijavljena 4 hora, dok će u revijalnom dijelu učestvovati jedan hor iz Dubrovnika i Crne Gore”, navela je Karadžićka.
Žiri koji će ocjenjivati nastupe biće u tročlanom sastavu: predsjednica dirigentica Darinka Matić Marović, zatim gost iz Italije Đorđo Bjoti, kao i prof mr Zoja Đurović, umjetnička voditeljka klape “Alata”.
Takmičarski dio je prema najavama raspoređen u tri kategorije: A – dječiji horovi, B – omladinski (muški, ženski i mješoviti) i C – horovi odraslih. Horovi će biti ocijenjivani na osnovu: intonacije, dosljednosti partituri, zvuku hora, programa, ritma, dikcije, dirigovanja i ukupnog umjetničkog doživljaja. Na osnovu nivoa izvođenja prikazanog na takmičenju, svaki hor može da osvoji Zlatnu, Srebrnu ili Bronzanu diplomu. Ustanovljena je novčana nagrada od 500 eura za najbolji hor na Festivalu, po odluci stručnog žirija.
Želja direktorice Festivala Nade Karadžić je da se po uzoru na II Jazz summer Montenegro festival i ovaj održi u atrijumu Trga od muzike, ukoliko to vrijeme bude dozvoljavalo. U suprotnom, opcije su koncertna sala škole, dvorana Park, ali i crkva Sv Jeronima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code