Međunarodni horski festival, takmiči se 8 horova

Međunarodni horski festival, takmiči se 8 horova

1
Podijeli

U organizaciji NVO “Fortuna” i strateških partnera, Muzičke škole Herceg Novi i crkve Sv.Jeronima, od sjutra do 8. oktobra biće održan III Međunarodni horski festival u Herceg Novom.

Svečano otvaranje najavljeno je u 19:00h, u koncertnoj Sali škole, na kome će, pored učenika i profesora Muzičke škole Herceg Novi nastupiti i KIC POP HOR iz Podgorice, sa dirigentom Sašom Barjaktarović. Festival će otvoriti direktorica KIC-a Budo Tomović, Snežana Burzan.

Picerija i restoran

Na festivalu ove godine učestvuje 8 horova , odraslih, dječijih i omladinskih iz Srbije i Hrvatske i jedan iz Bara, što je od pokretanja festivala, najveći broj učesnika. Na festivalu će se predstaviti: Mešoviti hor KUD Svetozar Marković iz Novog Sada, Mješoviti pjevački zbor HPGD Zoranić iz Zadra, Kamerni hor Lavirint iz Zaječara, Mješoviti hor Zima iz Bara, Crkveni mešoviti hor Oplenac iz Topole i Mešoviti hor Somborskog pevačkog društva iz Sombora. Oni će drugog dana festivala, u takmičarskom dijelu, koji počinje od 11 h u crkvi Sv. Jeronima, nastupati u kategoriji B – horovi odraslih.

U kategoriji A1/ – dječijih i omladinskih horova, u subotu od 17 h, nastupiće Dečiji hor Sanjalice Doma kulutre iz Prokuplja, Akademski ženski hor Studentskog kulturnog centra iz Niša.

Proglašenje ovogodišnjeg pobjednika zakazano je za 19 h, a do tada, nakon takmičarskog dijela, u okviru revijalnog koncerta, nastupiće Mešoviti hor Somborskog pevačkog društva iz Sombora, Kamerni hor Lavirint iz Zaječara, Mješoviti pjevački zbor HPGD Zoranić i Akademski ženski hor Studentskog kulturnog centra iz Niša.

Žiri je i ove godine sastavljen od eminentnih dirigenata, u sastavu: Giorgio Guiot iz Italije ( član žirija od osnivanja ), Dragana Jovanović iz Srbije i Aleksandra Knežević iz Crne Gore, koja je već dva puta gostovala sa horom Cetinjske akademije u okviru Božićnog koncerta.

Po pravilniku Festivala, hor koji osvoji najviše poena dobija priznanje  “Laureat” i novčanu nagradu od 500 eura.

Realizaciju festivala pomogli su Opština i Turistička organizacija Herceg Novi, Hunguest hotels Sun resort i drugi sponzori.

1 komentar

  1. Lijep kulturni događaj ,drugačiji i treba ga nastaviti svaka čast muzičkoj školi na čelu sa direktoricom Nđom Karadžić još jedan segment kulture u okviru njene organizacije a gradu neka je na čast …

Ostavite komentar

*

code