MEĐUNARODNI KARNEVAL U BUDVI: ”DA NIJE LJUBAVI NE BI SVIJETA BILO”

MEĐUNARODNI KARNEVAL U BUDVI: ”DA NIJE LJUBAVI NE BI SVIJETA BILO”

148
0
Podijeli

Budva će od večeras do nedjelje biti u znaku XIII Međunarodnog karnevala, koji se ove godine održava pod motom „Da nije ljubavi ne bi svijeta bilo”.

Organizatori manifestacije saopštili su da u karnevalskoj povorci sjutra očekuju oko 1500 učesnika – od čega će 25 karnevalskih maski biti inostrane, a 15 iz Crne Gore.
„Trodnevni program počeće večeras tradicionalnim abrumom, tj pozivom na karneval po trgovima i ulicama Starog grada, od 20 h. Sat kasnije, posjetioce očekuje tematska noć u kafićima u Starom gradu”, kazala je PR za manifestacije u TO Budva, Darja Marović.
Drugi dan karnevala, subota 2. maja, obiluje raznovrsnim programima – od edukativnih do kulturno zabavnih. Od 12 – 19 h planiran je program „Discover Budva”, u okviru kojeg će se posjetioci upoznati sa kulturno istorijskim nasljeđem Budve. Na Trgu pjesnika u Starom gradu, od 16-18 h biće upriličen „Vinski kutak”, gdje će posjetioci moći da degustiraju crnogorska vina.
„Ipak, glavni događaj dana počinje od 19.30 h. Velika karnevalska povorka, predvođena kapom od karnevala, Gradskom muzikom i mažoretkama, krenuće od caffe-a „City” do glavne bine ispred Starog grada. Koncertni program od 22 h otvoriće kotorska klapa „Who See”, a nakon njih u 23 h, nastupiće hrvatska pop senzacija grupa „Colonia””, navela je Marovićka.
U karnevalskoj povorci učestvuje i NVO „Maškare” iz Herceg Novog. Za one koji se odluče da ostanu na Trgu palmi, od 22 h biće održan muzičko-plesni performans plesnih škola “Buena Vista” i “Las Salseras Del Balkano” sa Dragoljubom Đuričićem, DJ-em i kubanskim plesačicama.
Na bini između crkava od 22 h goste će zabavljati budvanski DJ duo Stereo Ambasada (Lazar DJ LuckyDee Gregović, Nikola Radulović i Momo Grujić).
Takođe, atraktivan program koga čine alternativni umjetnici na štulama i akrobate sa vatrom „Alternacija” biće održan od 20h po ulicama i trgovima Starog grada.
Posljednji dan karnevala, nedjelja 3. maj rezervisan je za najmlađe. Višesatni program počinje od 12 h „Slatkim kutkom” na Trgu pjesnika, te programom „Discover Budva”. Mala karnevalska povorka, predvođena kapom od karnevala, Gradskom muzikom i mažoretkama, krenuće od 16.30 h, od dječijeg vrtića do glavne bine.
Alternativni umjetnici na štulama i klovnovi nastupiće ponovo od 13 h. Na Trgu palmi i trgu ispred Citadele, posjetioci će moći da uživaju u instalacijama Jelene Ćelić i Marice Kuznjecov.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code