“Meljinski gušti 2016” za bolju turističku ponudu

“Meljinski gušti 2016” za bolju turističku ponudu

1840
5
Podijeli

lazaret meljine rj 120116Mjesna zajednica Meljine, poput većine mjesnih zajednica u Herceg Novom koje žele da obogate turističku ponudu, organizuju kulturno-zabavno-sportsku manifestaciju “Meljinski gušti 2016”, koja će na programu biti tokom jula i avgusta, a u kojoj će učestvovati mještani i turisti.

– Želimo da učinimo Meljine turistički atraktivnijim za turiste, a ujedno i omogućimo mještanima-izdavaocima smještaja da podignu nivo kvaliteta u pružanju turističkih usluga – saopštili su iz MZ Meljine.

Picerija i restoran

Planirano je održavanje pozorišnih predstava, muzičkih i sportskih događaja kao što su jedrenje, sportski ribolov, vaterpolo, basket, picigin, igranje briškula i trešete, a služiće se riba, vino i neizbježne priganice.

U okviru muzičkog-plesnog programa organizatori su najavili salsa žurku, nastup ženske grupe “Lira” iz Herceg Novog, koja broji 10 djevojaka, kalape “Stari kapetan, Mjesne muzke Đenovići, zatim nastup legendarne novske grupe “Exodusi”, kao i 10-ak kratkih nastupa frotmena ovog benda, trubadura Zora Marttinetija.

– Nastupiće na udarnim mjestima, gdje će njegova melodija biti upečatljiva. Ako bude svirao na Lalovini, čuće ga cijelo Meljine, kao i ako bude na mulu. On će osvirati samo par melodija, kao najavu za lijep početak dana ili kao odjavu sa plaže. On će se pojaviti kao gost iznenađenja i njegove nastupe nećemo najavljivati – kazala je u razgovoru za Radio Jadran sekretarka MZ Meljine, Tijana Leovac i dodala da će 13. jula, povodom obilježavanja Dana državnosti Crne Gore biti organizovan koncert Gradske muzike Herceg Novi.

Sportske manifestacije predviđene su za dane vikenda, kada će biti organizovani turniri. Fudbalski turnir, koji je zakazan za nedjelju, biće ujedno i otvaranje “Meljinskih Gušti 2016”, a pratiće ga svakog narednog vikenda po jedan turnir u vaterpolu, basketu, piciginu, bućanju ili briškulama i trešeti. Uz realizaciju sportskih aktivnosti za najmlađe biće organizovane besplatne  školice sportova poput jedrenja ili bućanja.

A za najmlađe predviđen je i pozorišni program.

– Takođe smo uključili i djecu sa posebnim potrebama, u saradnji sa NVO “Nova šansa u Novome“. Na priobalnom dijelu Meljina možda kod plaže “Sidro” ćemo im obezbjediti jedno mjesto na kojem će oni izložiti svoje rukotvorine i družiti se sa turistima – kaže Leovac.

NVO udruženje žena “Riza” imaće izložbeni prostor na kojem će biti izloženi ručno rađeni suveniri i dekupaž rukotvorine sa motivima Herceg Novog.

 

 

5 Komentari

  1. Podrzavam Meljinane ali da se vise vodi racuna o originalnosti, sada svi prigaju sardelu i djele priganice a trebalo bi da svako mjesto ima svoju pricu. Tako je bilo zadnjih nekoliko godina u Baosic, Zeleniku, Djenovic a sada su nekako sve izmjesali.
    Pravi se mediteranska prica sa focanskim naglaskom.
    0    0

Ostavite komentar

*

code