MENADŽMENT „CARINA“ OČEKUJE RJEŠENJE NADLEŽNIH, ALI I ODŠTETNI ZAHTJEV FRANCUZA

MENADŽMENT „CARINA“ OČEKUJE RJEŠENJE NADLEŽNIH, ALI I ODŠTETNI ZAHTJEV FRANCUZA

91
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Slučaj, da li slučajan, oko represivnog uklanjanja mobilijara sa kupališta hotela „Delfin” u Bijeloj prije tri dana još nije završen, a posljedice se još ne mogu sagledati.

Plaža je otvorena i „ogoljena”, hotelski gosti koji su bili zaprepašćeni i revoltirani kada je upala policija i inspekcija odnoseći ležaljke, ostali su u „Delfinu”. Ali, sigurno će ljetovanje u Bijeoj i u Novom pamtiti i po bespotrebnom stresu i antireklami ovdašnjeg turizma.
Mobilijar nije vraćen, kazao je za Radio Jadran vlasnik kompanije “Carine” d.o.o. Čedo Popović, u sklopu kojeg posluje hotel “Delfin”. On ističe i da ne zna ni gdje je skupi mobilijar sa plaže deponovan. Još mu inspekcija nije dostavila ni zapisnik o “oduzetoj” imovini:
“Ponavljam po stoti put, na vrijeme smo se obratili Morskom dobru za produženje ugovora o zakupu kupališta. Čekamo da se ova apsurdna situacija riješi. Uprava za inspekcijske poslove i Morsko dobro treba da nađu neko rješenje, ali ne dešava se ništa. Jedan dan sve ispadne pozitivno, drugi dan ne i tako u krug”, kaže Popović.
Kao jedan od važnijih investitora u Herceg Novom, koji je samo u uređenje obale ispred „Delfina” uložio pola miliona eura, Popović kaže da, zbog ovakvog “poteza” nadležnih, veliku štetu trpi njegiova kompanija, ali i grad, zbog ružne slike koja je poslata gostima, saradnicima hotela, ali i potencijalnim investitorima. On ne isključuje ni mogućnost plaćanja odštete francuskim turoperaterima posredstvom kojih u ovom hotelu boravi 350 Francuza i smjenjuju se u grupama pola godine i više.
“Toliko nam gostiju dolazi i toliko koristi ima i opština i država. Stekli smo njihovo povjerenje, a to danas nije lako. Ovim je sve poljuljano. Uključila se i francuska ambasada zbog te ružne slike koja je otišla odavde. Ne znam da li ćemo raskinuti ugovor, ali jedno je sigurno partneri će nam tražiti veliku odštetu”, ocjenjuje Popović.
Podsjetićemo da je turistička inspekcija u ponedjeljak uklonila mobilijar sa plaže hotela Delfin sa 4 zvjezdice, jer, prema tvrdnjama Uprave za inspekcijske poslove, Popović nije imao odobrenje Morskog dobra za kupalište, kao ni za pružanje turističkih usluga lokalne uprave. Iako mu je ugovor sa Morskim dobrom istekao 25. aprila, Popović se još u februaru obratio Morskom dobru za produženje ugovora, ali odgovora do danas, još nema.
U obrazloženju Morskog dobra, dostavljenom Radiju Jadran potvrđeno je da su im se „Carine” obratile za produženje dugoročnog ugovora: – Započet je postupak u skladu sa važećim planskim dokumentima i izdatim urbanističko-tehničkim uslovima koji je podrazumijevao drugu fazu izgradnje i uređenja hotelskog i javnog kupališta ispred hotela Delfin u Bijeloj. Kako je taj postupak trajao duže od planiranog, Odluku o objavljivanju Javnog poziva za zakup i izgradnju tog kupališta, UO Javnog preduzeća je donio 15. avgusta 2015, koja obuhvata izgradnju tog i još nekoliko kupališta. Ta odluka je upućena na saglasnost Ministarstvu održivog razvoja i turizma i Vladi Crne Gore, nakon čega će se sprovesti tenderski postupak, a radi se o investiciji od oko 500.000 eura”, saopšteno je iz Morskog dobra.
S obzirom da nije bilo svrsishodno raspisivati dva tendera za kratkoročni i dugoročni zakup iste lokacije, došlo je do “vakuma” između ta dva postupka, zbog čega preduzeće nije moglo aneksirati ugovor sa Javnim preduzećem – objasnili su iz Morskog dobra i najavili da će uputiti zahtjev Ministarstvu održivog razvoja i turizma i Ministarstvu finansija, za saglasnost za sezonsko produženje ugovora do raspisivanja tendera za izgradnju. Demantovali su i informacije da Popović nije uredno izmirivao obaveze prema JP Morsko dobro.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code