Gojko Mićunović: Nisam bio nasilan

Gojko Mićunović: Nisam bio nasilan

5082
11
Podijeli
 

igalo soliteriNa tekst Radija Jadran ”Požar u soliteru u Igalu i napad na reportera Radija Jadran”, reagovao je  prozvani Gojko Mićunović koji demantuje da se nasilnički ponašao prema našem novinaru. Objavljujemo u cjelosti njegov demanti:

“Po dojavi  da se vidi crni dim iz vrha zgrade u centru Igala, pristupio sam dužnosti i otišao na lice mjesta kako bi ugasio  požar. Vatrogasci  su dolaskom na lice mjesta u 15:07 zatekli ogromnu količinu dima crnog dima kako izlazi iza zapaljenog postrojenja lifta. Tokom gašenja pojavilo se lice koje je u civilnom odijelu ometalo akciju gašenja i koristilo foto aparat. Napominjem, da vaš reporter nije koristio akreditaciju i da je došao neadekvatno obučen, tako da nisam mogao da pretpostavim da je novinar. Poslije više uzastopnih opomena i dalje je nastavio da gestikulira rukama. Ja sam mahnuo prema njemu alatom koji se koristi za razvaljivanje, koji je napomunjem sastavni dio opreme svakog vatrogasca, a ne sjekira kao što ste naveli na portalu Radija Jadran. Napominjem da nisam dozvolio svojoj djeci da budu u blizini požara, a kamoli licu koje se nenormalno ponaša. Jedino eliminišući ga aktivno sam mogao pristupiti gašenju požara uz asistenciju mojih kolega koji su prisustvovali samoj akciji gašenja požara. U ovoj akciji ne vidim nikakve elemente nasilja, već samo traženje novinarske afirmacije,a to se ne može ostvariti preko ljudi koji rizikuju svoj život da bi pritekli u pomoć ugroženim ljudima. Ovu izjavu dao sam i rukovodiocu službe Alekasandru Škobalju i nadam se da ćete ubuduće kako i novinarski kodeks nalaže čuti i drugu stranu.

S poštovanjem, Gojko Mićunović”

11 Komentari

  1. U pravu je micunovic komsija, u onoj frci I guzvi dosao da fotografise bez akreditacije I jos ometa gasenje pozara.sta je htio I intervju u onom haosu.

  2. @Luka, Savina, ma sta to govoris, je li trebao prvo da se isprica sa novinarem, pokaze mu okolinu, popiju po jednu, pa neka sve izgori, a onda pristupi gasenju pozara? Pa valjda je normalno da sve informacije da novinaru nakon obavljenog posla ili je to meni samo normalno?

  3. mi smo komplet bolesno društvo. ovaj “spasilac” je trebao da iskomada novinara da bi mi osudili nasilničko ponašanje. strašno šta u nama čuči i ko je sve oko nas.

  4. Ne može ovako da se ponaša jedan pripadnik Službe koja brine o ljudima.I novinar je radio svoj posao gopsodine MIćunoviću, i vi umjetso da mu pomognete dat einformacije,obebijedite da fotografiše ,vi s eobrušvate na njega.Sramota.Novinari su stvarno nezaštićeni.

  5. danas opstaju samo nasilni….trebao je da novinaru sve pokaze..pejzaz…vidik….da covjek moze da slika na tenane…bolje da je novinar uzeo nrsto da pomogne…..komsija im je…ma ne dosao sa fotoaparatom

Ostavite komentar

*

code