Milan Lakićević (Crnogorska): Posljedice dugogodišnjeg lošeg upravljanja gradom najvidljivije u Đenovićima

Milan Lakićević (Crnogorska): Posljedice dugogodišnjeg lošeg upravljanja gradom najvidljivije u Đenovićima

1378
0
Podijeli

Uništen, praktično neupotrebljiv priobalni put. Parapeti koji su nekada bili zaštitni znak rivijere su devastirani. Stogodišnje ručno klesane ploče polomljene, potonule, mnoge su završile čak kao šut na deponijama. Neupotrebljiva ulična rasvjeta, navodi u saopštenju nosilac izborne liste “Crnogorska” u Herceg Novom, Milan Lakićević.

Pokidani kablovi za napajanje. Agregati od pumpnih stanica postavljeni su na najatraktivnijim pozicijama – jedan bukvalno na plaži sa betonskom zaštitom nalik na bunker, a drugi, zbog kojega su uklonjena dva drveta u parku, uz samo more. To je rezultat jednog od najkapitalnijih projekata prethodnih lokalnih uprava – izgradnje kanalizacionog kolektora i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

Picerija i restoran

Kada je najavljivan kao krucijalni dio razvoja Herceg Novog, građani su ga prihvatili, i te 2012. godine sa oduševljenjem pozdravili početak radova. Nadležni, država i lokalna uprava, su kao i mnogo puta obećavali da će sve biti završeno u roku, a rok je bio dvije godine. Danas kalendar kaže da smo u 2017. godini, a kada prođemo priobalnim putem kroz Đenoviće i imamo sreće da nam ne otpadne točak na automobilu ili ne izvrnemo zglob, jasno nam je da ,,njihove“ godine nemaju 365 dana već barem dva i po puta toliko.

Zbog ovakvog stanja turistička sezona, koja je ionako kratka i svedena, na hercegnovskoj rivijeri je ozbiljno dovedena u pitanje.

Đenovčani su se obraćali svima – od čelnika opštine, Komunalne policije, Morskog dobra, nadležnima za zaštitu spomenika kulture. Niko nije ništa uradio, jer su se autoproklamovali kao nenadležni za taj problem.

Mi ne znamo kome danas da se obratimo kada je turistička sezona počela: nikome, vjerovatno. Opštinska zakonodavna i izvršna vlast ne funkcionišu. Turistička Organizacija je u blokadi. Ostali su nam već rekli da ih nije briga. Svi vjerovatno čekaju izbore i formiranje nove vlasti u gradu, ali to će biti kasno, jer je u svemu ovome jedino sigurno da se priobalje mora početi uređivati ne sjutra, nego sad, odmah.

Zato se obraćamo građanima, da ovima koji se stalno deklamuju kao nenadležni za probleme mještana, zajedno kažemo da stvarno više nisu nadležni ni za šta i da ih pošaljemo u istoriju i damo šansu nekim drugim ljudima koji imaju i volje i znanja i građanske odgovornosti da rade u korist grada i svih njegovih građana.

Crnogorska, nego kako! – poručio je nosilac izborne liste “Crnogorska”, Milan Lakićević.

Plaćeni izborni program

Nema komentara