Milić: Uspostavljanje međunarodnih akademskih studija za hotelijerstvo i menadžment od značaja su...

Milić: Uspostavljanje međunarodnih akademskih studija za hotelijerstvo i menadžment od značaja su za cijelu industriju

1203
2
Podijeli

Kontinuirani razvoj ljudskih resursa kroz obrazovni sistem je najbolji način da se odgovori svim izazovima u oblasti turizma, smatraju u kompaniji Azmont Investments, koja je jedan od inicijatora prvih međunarodnih studija u okviru crnogorskog visokog obrazovanja. Pomoćnik izvršnog direktora za operacije, Stevan Milić, kazao je da je Azmont Investments od 2012. godine, od kada je prisutan na crnogorskom tržištu, posvećen misiji da bude korporativno odgovoran, kroz dobro osmišljenu i ciljanu podršku koja ima dugoročan efekat.

Stevan Milic portonovi

– Fokusirani na edukaciju i preduzetništvo, prošle godine smo intenzivno radili na stvaranju partnerstava sa respektabilnim institucijama i kreirali ciljane programe za lokalne zajednice u Crnoj Gori, rekao je Milić agenciji Mina-business.

Picerija i restoran

On je naveo da će septembra, prvi studenti početi sa studijama, što vide kao doprinos daljem razvoju ugostiteljstva i jačanju kompetitivnosti na globalnom nivou.

– Zajednički rad, pravo partnerstvo koje imamo sa Univerzitetom Donja Gorica (UDG) i francuskim Vatel-om, dodata su vrijednost cijelog programa – unaprijeđuje praktičnu stranu studija i stvara tržište rada za studente, smatra Milić.

Prema njegovim riječima, saradnja i jača veza između biznis i obrazovnog sektora kroz te međunarodne studije će dodatno poboljšati i kvalitet studenata, samim tim buduće ljudske resurse koji će raditi u turizmu i ugostiteljstvu u Crnoj Gori.

– Naša namjera, kao investitora koji radi ovdje u Crnoj Gori, je da obezbijedimo novčanu podršku koja će biti iskorištena za kupovinu neophodne internacionalne franšize od Vatel-a za period od 11 godina, precizirao je Milić.

On je rekao je da njihov respektabilni partner, UDG, izabran da vodi akademske studije za međunarodno hotelijerstvo i menadžment u skladu sa zahtijevnim standardima koje postavlja Vatel Internacional Business School, dio Vatel IBS grupacije koja je globalni vodeći brend u oblasti međunarodnog hotelijerstva, ugostiteljstva i turističkog menadžmenta.

– Dodatno, svi mi, spremni smo da radimo zajedno kako bi ovaj program zadovoljio potrebe Portonovi rizorta koji je u nastanku. Posebno ističemo da ove studije nijesu kreirane samo za potrebe Portonovi rizorta, već će direktnu korist od njih imati svi učesnici i akteri koji se bave turizmom i ugostiteljstvom, naveo je Milić.

Nakon završetka studija, Bachelor i/ili Master program, studenti, kako je dodao, dobijaju EU priznatu diplomu međunarodnih studija. Milić je rekao da je njihov fokus lokalna zajednica, naročito jer žele da ponude poslove na projektima koje realizuje Azmont Investments, kao što je Portonovi, studentima nakon što završe studije.

– Uspostavljanje međunarodnih akademskih studija za međunarodno hotelijerstvo i menadžment od značaja su za cijelu industriju. Upravo je razvoj ljudskih resursa jedna od najznačajnijih oblasti na kojoj svi zajedno treba da radimo, smatra Milić.

On je naveo da je njihova uloga da podrže razvoj i osiguraju da se znanje i iskustvo koje imaju koristi na najbolji mogući način.

– Upravo je ovo od ključnog značaja za pozicioniranje kao visoko-luksuzna destinacija i doprinijeće dodatno atraktivnosti Crne Gore i kompetitivnosti. Ovo je i razlog zašto želimo da pozovemo druge kompanije da nam se pridruže. Veliki uspjeh je da što više kompanija koje se bave ugostiteljstvom podrže UDG i Vatel, i njihove napore ovdje u Crnoj Gori kroz kreiranje društveno odgovornog poslovanja (CSR) i stipendijskih programa, ocijenio je Milić.

Turizam u Crnoj Gori je, kako je dodao, prepoznat kao prioritetna privredna grana i smatraju da je to najbolji način da se odgovori svim izazovima u ovoj oblasti.

– Što više kompanija podrži ovaj program, više mladih studenata će biti motivisano da radi na svom usavršavanju i stvaranju karijere upravo u ugostiteljstvu, rekao je Milić.

On je podsjetio da je kompanija nedavno objavila da je otvoren konkurs za Azmont Investments Stipendijski program, za Akademske studije za međunarodno hotelijerstvo i menadžment na UDG-ju, za akademsku godinu 2016/2017.

– Cilj nam je da podržimo učenike iz Boke Kotorske, sa fokusom na Herceg Novi i to za period osnovnih studije u trajanju od tri godine čime će dobiti Bachelor diplomu, a na Akademskim studijama za međunarodno hotelijerstvo i menadžment koje se organizuju u okviru UDG-ja, naveo je Milić.

Program, kako je kazao, ima za cilj da pomogne u daljem obrazovanju i razvoju hotelijerstva u Crnoj Gori, istovremeno pripremajući generacije koje dolaze da izgrade svoje karijere u hotelijerstvu i turizmu, i to na međunarodnom nivou.

– Školarine koje dodjeljujemo će omogućiti studentima da upišu ovaj prestižni program, a cilj je da pomogne u daljem obrazovanju i razvoju hotelijerstva u Crnoj Gori. Ovo je naš način da doprinesemo procesu pripremanja generacija koje dolaze da izgrade svoje karijere u hotelijerstvu i turizmu, i to na međunarodnom nivou, zaključio je Milić.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code