“Milijarda ustaje”: Ples protiv nasilja nad ženama i protiv kiše

“Milijarda ustaje”: Ples protiv nasilja nad ženama i protiv kiše

642
2
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

milijarda ustajePlanetarnoj kampanji “Miljarda ustaje”, koju je pokrenula prije 15 godina američka feministkinja Iv Ensler, obilježena je u podne na podgoričkom Trgu Republike.
Protiv nasilja i uprkos kiši plesali su i sa građanima razgovarali direktorica Sigurne ženske kuće Ljiljana Raičević, ministar za ljudska i manjinska prava, dr Suad Numanović, menadžerka programa UNDP-a u Crnoj Gori, Katarina Đuričković, Danijel Kalezić iz QUEER Montenegro, Ljubiša Perović iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracja, Dušica Živković iz međunarodne organizacije za migracije (IOM), ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević…
Kada su Ujedinjene nacije objavile statističke podatke prema kojima jedna od tri žene na planeti ne može izbjeći silovanje ili fizičko zlostavljanje tokom svog života, tada se i rodila ideja o globalnoj kampanji “Milijarda ustaje”.
Ovoje četvrti put da se 14.februara plesalo protiv nasilja u Podgorici, ali učesnici skupa su najavili da će se kampanja proširiti i na ostale gradove. Pozvali su sve žene da se ne plaše i prijave nasilje.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code